UA-49499200-1

Μπάσκετ: Νίκες για τους «αιώνιους», κινδύνεψε ο ΠΑΟΚ στην Πυλαία

13.10.2014_Μπάσκετ  νίκες για τους «αιώνιους», κινδύνεψε ο ΠΑΟΚ στην ΠυλαίαΜία έκπληξη πήγε να δημιουργηθεί στην πρεμιέρα της φετινής Α1 Ανδρών αλλά έμεινε ανολοκλήρωτη, αφού οι παίκτες του Ρεθύμνου μπορεί να λαχτάρισαν τον ΠΑΟΚ αλλά έφυγαν με… άδεια χέρια από το κλειστό της Πυλαίας.

Αντίθετα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν είχαν πρόβλημα απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας και τη Νέα Κηφισιά, αντίστοιχα, ενώ ο Κολοσσός Ρόδου πέρασε εύκολα από τη Νέα Σμύρνη απέναντι στην εφηβική ομάδα του Πανιωνίου και ο Άρης από την Ελευσίνα.

Τρεις ημέρες μετά την απίστευτη νίκη του στο Κύπελλο Ελλάδας επί του Ολυμπιακού, ο (ελλιπής) Παναθηναϊκός ξεκίνησε επίσης θετικά και στο πρωτάθλημα, επικρατώντας στο ΟΑΚΑ με 76-66 της Νέας Κηφισιάς.

Οι «πράσινοι» του Ντούσαν Ιβάνοβιτς έθεσαν τις βάσεις της επιτυχίας στη δεύτερη περίοδο, όταν με σκορ 24-13 προηγήθηκαν 39-24 στο ημίχρονο, οικοδομώντας μια σημαντική διαφορά την οποία η Κηφισιά δεν κατόρθωσε να κατεβάσει κάτω από τους δέκα πόντους, παρότι οι επιμέρους περίοδοι που ακολούθησαν τη βρήκαν μπροστά στο σκορ.

Με τον Μίλαν Τόμιτς υπηρεσιακό στον πάγκο μετά την αποχώρηση του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της αχαϊκής ομάδας 82-56 στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ. Με κορυφαίους τους Σπανούλη (17 πόντοι) και Ντάνστον (13) οι «ερυθρόλευκοι» είχαν από την αρχή ως το τέλος το προβάδισμα και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο, ενώ ένας τραυματισμός του Κατσίβελη δεν αποδείχθηκε σοβαρός.

Στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ νίκησε 88-79 το Ρέθυμνο στην παράταση (κανονική διάρκεια 69-69). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στα μέσα της τρίτης περιόδου 49-39, αλλά με σερί 11-0 οι φιλοξενούμενοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (49-50 στο 29΄) μετατρέποντας σε ντέρμπι την τελευταία περίοδο.

Το Ρέθυμνο άγγιξε τη νίκη αλλά ο Χαραλαμπίδης με τρίποντο και δύο βολές, 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (69-69), όπου με νέα συνεχή τρίποντα των Όντουμ, Χαραλαμπίδη, οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς φτάνοντας στο τελικό 88-79.

Ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο, το τρίτο, με το επιμέρους σκορ στο 21-9 υπέρ του, επέτρεψε στον Κολοσσό Ρόδου να κατακτήσει μια εύκολη νίκη στη Νέα Σμύρνη με 92-76 επί της -ουσιαστικά- εφηβικής ομάδας του Πανιωνίου. Την ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού» οδήγησε ο εντυπωσιακόςΜάικ Τζέιμς, ο οποίος σκόραρε 26 πόντους, πήρε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 9 ασίστ.

Νικηφόρα και μάλιστα μακριά από το «Αλεξάνδρειο» ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του και ο Άρης στη φετινή Λίγκα της Α1, καθώς με κορυφαίο και πρώτο σκόρερ τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ (19 πόντοι, 8 ριμπάουντ) οι «κίτρινοι» πέρασαν από την Ελευσίνα επικρατώντας του Πανελευσινιακού με 78-70.

Ο ΚΑΟΔ νίκησε στη Δράμα 62-57 τα Τρίκαλα, έχοντας το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η επικράτηση της μακεδονικής ομάδας ήταν πιο εύκολη απ’ ό,τι δείχνει το σκορ με τουςΤζόνσονΛο και Χρυσικόπουλο να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων και τον Σλαφτσάκη να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια (13 ριμπάουντ).

Στην Αμαλιάδα, τέλος, ο τοπικός Κόροιβος ξεκίνησε με νίκη την ιστορία του στην ανώτατη Εθνική κατηγορία, στην οποία μετέχει για πρώτη φορά. Οι Πελοποννήσιοι επιβλήθηκαν της -επίσης νεοφώτιστης- ΑΕΚ 80-67, με κορυφαίο τον Ρόμπερτ (18 πόντοι), εδραιώνοντας την επιτυχία τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν έτρεξαν επιμέρους σκορ 25-12.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76