UA-49499200-1

Μουντομπάσκετ 2014: Στον τελικό η Σερβία

13.9.2014_Μουντομπάσκετ 2014 στον τελικό η ΣερβίαΔώδεκα χρόνια μετά τον θρίαμβο στην Ινδιανάπολη (τότε ήταν ενωμένη Γιουγκοσλαβία) η Σερβία εξασφάλισε το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου μπάσκετ της Ισπανίας.

Η καταπληκτική ομάδα του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, η οποία μετά την φάση των ομίλων κάνει απίστευτα παιχνίδια, επικράτησε με 90-85 της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Γαλλίας και το βράδυ της Κυριακής απέναντι στις ΗΠΑ (22:00) θα έχει την ευκαιρία να «γράψει ιστορία» και να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο κόντρα στο απόλυτο φαβορί του τουρνουά.

Ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός ήταν ένας από τους συγκλονιστικότερους όλων των διοργανώσεων. Οι «πλάβι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς στις τρεις πρώτες περιόδους, όταν και προηγήθηκαν ακόμη και με 18 πόντους. Με το Μίλος Τεόντοσιτς να «βγάζει φωτιές» στην επίθεση (24π.) και να οργανώνει μαεστρικά το παιχνίδι της ομάδας του, η Σερβία πήρε από την αρχή μεγάλη διαφορά στο σκορ, απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε ενέργεια και δεν έπαιξε καλή άμυνα, όπως με την Ισπανία.

Παρά την κακή τους βραδιά, πάντως, οι «τρικολόρ» με το Μπατούμ να πετυχαίνει 35 πόντους κατάφεραν στην τέταρτη περίοδο να μειώσουν στο -4 (70-66), και στο τελευταία17.7” στο -2 (84-82), αλλά ο Μπογκντάνοβιτς και ο Κρστιτς με καθοριστικά καλάθια κατάφεραν να διατηρήσουν μία διαφορά ασφαλείας 6-8 πόντων στα τελευταία 3 λεπτά και πανηγήρισαν τη μεγάλη πρόκριση.

Η Γαλλία θα αντιμετωπίσει αύριο τη Λιθουανία στο «μικρό τελικό» του τουρνουά.

 

      Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76