UA-49499200-1

Μουντιάλ 2014 (2ος όμιλος): Ισπανία-Χιλή 0-2. Αποκλείστηκε η παγκόσμια πρωταθλήτρια

19.6.2014_Ισπανία-Χιλή 0-2. Αποκλείστηκε η παγκόσμια πρωταθλήτριαΗ παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία αποκαθηλώθηκε και παραδίδει το στέμμα που κατάκτησε στη Νότια Αφρική το 2010 από τον δεύτερο μόλις αγώνα της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας!

Η άλλοτε κραταιά ομάδα που από το 2008 μετρούσε μόνο επιτυχίες και τίτλους φεύγει ταπεινωμένη από το 20ό Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς μετά την «πεντάρα» της πρεμιέρας από την Ολλανδία ήταν απόψε η Χιλή που ρεζίλεψε στο «ναό» του ποδοσφαίρου τους Ίβηρες τουΒιθέντε ντελ Μπόσκε, επικρατώντας στο «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο 2-0 με τα γκολ των Βάργκας στο 20ό και Αράνγκις στο 43ο λεπτό.

Αντίθετα, οι Χιλιανοί ακολούθησαν τους Ολλανδούς στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και θα παίξουν για την πρώτη θέση του 2ου ομίλου στο μεταξύ τους αγώνα στις 23 Ιουνίου, στο Σάο Πάολο.

Ο Ντελ Μπόσκε δεν πήρε γενναίες αποφάσεις μετά το διασυρμό της πρεμιέρας και το πλήρωσε. ΟΚασίγιας ήταν και πάλι σκιά του παλιού καλού εαυτού του, ενώ ο Ντιέγκο Κόστα έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται αν είχε ταξιδέψει στη Βραζιλία καθώς πέρασε και δεν… ακούμπησε στα γήπεδα της πατρίδας του, την οποία αρνήθηκε για να παίξει με τους Ισπανούς.

Στο 20΄ ο Βάργκας βρέθηκε σε θέση βολής, αφού η ισπανική άμυνα παρακολούθησε σχεδόν… απαθής την προσπάθεια του Σάντσες, ενώ στο 43΄ ήταν ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα και πάλι που εκτέλεσε το φάουλ, ο Κασίγιας απομάκρυνε σαν πρωτάρης, ο Αράνγκις είπε «ευχαριστώ» και τον έστειλε να τη μαζέψει από τα δίχτυα του για το 2-0.

Οι αποσβολωμένοι Ισπανοί μάζεψαν τα κομμάτια τους στην επανάληψη, αλλά η χαμένη ευκαιρία τουΜπουσκέτς που ολομόναχος σούταρε άουτ σε άδεια εστία (53΄) ήταν ενδεικτική της ψυχολογίας τους.

Στα τελευταία λεπτά με δύο εξαιρετικές αποκρούσεις ο Μπράβο κράτησε το «μηδέν» για τους Χιλιανούς και «υπέγραψε» την εκπαραθύρωση της Ισπανίας που είχε την τύχη της Γαλλίας (2002) και της Ιταλίας (2006), οι οποίες αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων ως κάτοχοι του τίτλου.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης ο Γιώργος Παπαχρήστου από τα Βάτικα

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης συμμετείχε, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, ο Γιώργος Παπαχρήστου από τη Νεάπολη. …

G-EZ117CQG76