UA-49499200-1

Μουντιάλ 2014: Το κοινωνικό πρόσωπο της FIFA μέσω του «Football for Hope Festival 2014»

21.4.2014_Μουντιάλ 2014Ευ αγωνίζεσθαι, πειθαρχία, κοινωνική ένταξη και κινητικότητα, καθώς και το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους.

Έτσι ξεκίνησαν επίσημα το «Football for Hope Festival 2014» ο Γενικός Γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ρονάλντο και ο υπουργός Αθλητισμού της Βραζιλίας, Άλντο Ρεμπέλο. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό Mane Garrincha, που βρίσκεται στο Complexo do Caju , μια περιοχή του Ρίο ντε Τζανέιρο, η οποία υφίσταται σήμερα τεράστια κοινωνική αλλαγή.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως 10 Ιουλίου και θα συγκεντρώσει αντιπροσωπείες από 32 οργανισμούς Νέων, που διεξάγουν χορηγικά κοινοτικά προγράμματα της FIFA. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μια σειρά από πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις αντιπροσωπείες που θα λάβουν μέρος, με αποκορύφωμα ένα τουρνουά ποδοσφαίρου όπου μικτές ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους χωρίς τη βοήθεια διαιτητή.

Τυχόν διαφωνίες στο γήπεδο θα πρέπει να επιλυθούν μέσω του διαλόγου, της ενθάρρυνσης της προσωπικής ανάπτυξης και της αμοιβαίας κατανόησης. Ο Ρονάλντο ήταν πρόθυμος να δώσει το καλό παράδειγμα και πήρε μέρος σε έναν αγώνα με μαθητές από το Ολυμπιακό Πειραματικό Γυμνάσιο (GEO), που είναι δημόσιο σχολείο και αποτελεί μέρος του συγκροτήματος Mane Garrincha στο Ολυμπιακό Χωριό.

«Όλοι γνωρίζουν πως το ποδόσφαιρο μεταμόρφωσε τη ζωή μου. Ήταν ένα πολύ σημαντικό μέρος της παιδικής μου ηλικίας, μου έδωσε ελπίδα για το μέλλον και με δίδαξε αξίες όπως η πειθαρχία και το ευ αγωνίζεσθαι» δήλωσε ο πρώην διεθνής Βραζιλιάνος.

«Τα παιδιά ονειρεύονται να παίξουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο όταν μεγαλώσουν, αλλά είναι πολύ περισσότερο από απλώς ένα τουρνουά ποδοσφαίρου. Είναι μια στιγμή μεγάλης προβολής για τη Βραζιλία και θα πρέπει να αφήσει πίσω του μια σημαντική κοινωνική κληρονομιά. Τριάντα δύο αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο θα επισκεφθούν τη Βραζιλία για να μοιραστούν μια αξέχαστη εμπειρία» πρόσθεσε.

«Είναι κάτι που αξίζει να επαναληφθεί ξανά και ξανά. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι. Δεν είναι όλα μόνο η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το ”Football for Hope Festival” εδώ, στην Καζού, είναι το ίδιο σημαντικό όπως ο τελικός στο Μαρακανά» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Βαλκ.

«Η FIFA δεν οργανώνει μόνο ένα τουρνουά ποδοσφαίρου. Επενδύουμε σημαντικά βοηθώντας μια σειρά από οργανώσεις και προγράμματα σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για να ζήσεις. Το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει πραγματικά. Στη FIFA έχουμε δεσμευτεί για την κοινωνική ανάπτυξη και υποστηρίζουμε ένα μεγάλο αριθμό οργανισμών σε όλο τον κόσμο» συμπλήρωσε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76