UA-49499200-1

Μουντιάλ 2014: Ο Βαρέλα κράτησε ζωντανή την Πορτογαλία, 2-2, με τις ΗΠΑ

23.6.2014_Μουντιάλ 2014 Πορτογαλία ΗΠΑΜε γκολ του Βαρέλα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ηΠορτογαλία αναδείχθηκε ισόπαλη με τις ΗΠΑ, 2-2. στο Μανάους και τα πάντα στον 7ο όμιλο του Μουντιάλ θα κριθούν στην 3η και τελευταία αγωνιστική.

Γερμανία και ΗΠΑ έχουν από 4 βαθμούς και το «πάνω χέρι» για να προκριθούν (κοντράρονται μαζί στο φινάλε του γκρουπ), ενώ Πορτογαλία και Γκάνα από έναν και ελπίζουν σε θαύμα. Η ομάδα του Γιούνγκερ Κλίνσμαν έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση από σήμερα, καθώς είχε το προβάδισμα μέχρι το 95ο λεπτό με 2-1, ωστόσο, μπορεί ακόμη και με ήττα στο φινάλε να περάσει στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Τα όνειρα των Ιβήρων στη διοργάνωση σταμάτησαν, προσωρινά στο 81΄ με το γκολ του Ντέμπσεϊ, δεύτερο για τον έμπειρο παίκτη σε ισάριθμα ματς, αλλά μετά τη σέντρα-ξυράφι του Ρονάλντο στο 95΄ ο Βαρέλα με καρφωτή κεφαλιά έδωσε ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στους Ίβηρες, που μετά από δύο αγώνες αγνοούν τη νίκη (ήττα και ισοπαλία), ενώ έχουν δεχτεί 6 γκολ και πέτυχαν 2.

Το παιχνίδι στην «Αρένα Αμαζόνια» πήρε από νωρίς…φωτιά, μετά το γρήγορο γκολ της Πορτογαλίας. Πριν καλά-καλά «ζεσταθούν» οι δύο ομάδες, ο Νάνι εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη απομάκρυνση της μπάλας από τον Πέκερμαν και μόλις στο 5ο λεπτό «εκτέλεσε» τον Χάουαρντ, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους Ίβηρες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν στη συνέχεια να βγουν στην επίθεση για να ισοφαρίσουν, χωρίς να ανησυχήσουν ιδιαίτερα την εστία του Μπέτο, εκτός από την φάση με το Ντέμπσεϊ το σουτ του οποίου από πλάγια δεξιά εξουδετέρωσε με τα πόδια ο Πορτογάλος γκολκίπερ.

Η ομάδα που είχε τις πιο «καθαρές» ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλο γκολ ήταν η Πορτογαλία. Ο Νάνι, που σκόραρε στο ξεκίνημα του αγώνα, ήταν αυτός που λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου είχε ένα σουτ που απόκρουσε δύσκολα ο Χάουαρντ, ενώ στη συνέχεια «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα των ΗΠΑ. Στην επαναφορά της μπάλας ο Χάουαρντ έκανε σπουδαία επέμβαση στο πλασέ του Έντερ από το σημείο του πέναλτι.

Με την τεράστια ευκαιρία για τις ΗΠΑ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Στο 55΄ ο Μπράντλεϊ έπιασε το σουτ στην κενή εστία, αλλά ο Ρικάρντο Κόστα απόκρουσε πάνω στη γραμμή. Το 1-1 ήρθε για την ομάδα του Κλίνσμαν στο 64΄ με το φοβερό σουτ του Τζόουνς, που άφησε «άγαλμα» το Μπέτο.

Η ολική ανατροπή του σκηνικού, έστω και προσωρινά, ήρθε στο 81΄ με το γκολ που πέτυχε από κοντά ο Ντέμπσεϊ (2-1). Κι ενώ οι Ίβηρες σκέφτονταν ήδη το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα, ο Βαρέλα, με το γκολ της ισοφάρισης έδωσε «φιλί ζωής» στο συγκρότημα του Πάουλο Μπέντο, που στο φινάλε του ομίλου θέλει νίκη με πάνω από δύο γκολ γκολ επί της Γκάνας και ταυτόχρονα ήττα των ΗΠΑ από τη Γερμανία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76