UA-49499200-1

Μουντιάλ 2014: Ισόπαλες, 2-2, Γερμανία και Γκάνα

22.6.2014_Μουντιάλ 2014 Γερμανία ΓκάναΜετά από εκπληκτικό παιχνίδι, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, Γερμανία και Γκάνα αναδείχθηκαν ισόπαλες, 2-2, στο «Καστελάο» της Φορταλέσα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου του Μουντιάλ. Ο Κλόζε με το γκολ που πέτυχε έπιασε στην κορυφή των σκόρερ των Μουντιάλ το Βραζιλιάνο, Ρονάλντο (από 15 ο καθένας).

Με το αποτέλεσμα αυτό και οι δύο ομάδες έμειναν στο παιχνίδι της πρόκρισης, με τους Γερμανούς να βρίσκονται πιο κοντά, μιας και είχαν νικήσει στην πρεμιέρα την Πορτογαλία. Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τη Γκάνα, που έχει μόλις ένα βαθμό και πολλά θα κριθούν από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του γκρουπ, ανάμεσα στην Πορτογαλία και στη Νιγηρία.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το πρώτο μέρος στο «Καστελάο», ωστόσο, ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ καλός και υπήρξαν κάποιες φάσεις, κυρίως με μεκαρινά σουτ, που κάποια από τις δύο ομάδες θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα.

Η Γκάνα δεν είχε άλλη επιλογή, μετά την ήττα της στην πρεμιέρα από τις ΗΠΑ, από το να μπει στο γήπεδο και να πιέσει τους Γερμανούς. Το έκανε αυτό με μεγάλη επιτυχία η ομάδα του Άπια κι όχι μόνο προβλημάτισε τα «πάντσερ», αλλά βγήκε και στην επίθεση με σκοπό να σκοράρει.

Η ομάδα του Λεβ δεν είχε καμία σχέση με αυτή που «ισοπέδωσε» την Πορτογαλία κι αν δεν ήταν σε καλή βραδιά ο Νόιερ, οι Αφρικανοί θα είχαν προηγηθεί από το πρώτο μέρος. Ο γκολκίπερ της Μπάγερν είπε «όχι» στο 13΄ και 33΄ στους Ατσού και Μουντάρι, ενώ από την πλευρά τους τα «πάντσερ» είχαν μία καλή φάση στο 21΄ με το Μίλερ να μη μπορεί να σκοράρει από κοντά.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Οι δύο ομάδες μπήκαν «ζεστές» και η Γερμανία άνοιξε το σκορ στο 52΄.  Μετά από σέντρα του Μίλερ, ο Γκέτσε πετάχτηκε ανάμεσα σε δύο αμυντικούς της Γκάνας και με αρκετή δόση τύχης (η μπάλα βρήκε πρώτα στο κεφάλι και μετά στο γόνατό του) πέτυχε το 1-0.

Η «απάντηση» των Αφρικανών ήταν άμεση και στο 54΄ από τη σέντρα του Μπογιέ, ο Αντρέ Αγιού νίκησε στον αέρα το Μουσταφί και με κεφαλιά «έγραψε» το 1-1.  Η Γκάνα συνέχισε να πιέζει και στο 63΄ «έβαλε φωτιά» στο παιχνίδι με το γκολ του Γκιάν (2-1, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά το Νόιερ.

Βλέποντας την ομάδα του να μην έχει ρυθμό και να υστερεί στον τομέα της ανάπτυξης, ο Λεβ έβαλε γρήγορα στο παιχνίδι τους Κλόζε και Σβαϊνστάιγκερ στο 69΄. Δύο λεπτά μετά, ο πρώτος με κοντινή προβολή μετά την κεφαλιά του Χέβεντες ισοφάρισε για τη Γερμανία (2-2).

 

Πηγή: naftemporiki,gr

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76