UA-49499200-1

Μουντιάλ 2014: Η Adidas παρουσίασε τη brazuca Final Rio

30.5.2014_Η Adidas παρουσίασε τη brazuca Final RioΗ επίσημη μπάλα του τελικού στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, η brazuca Final Rio, παρουσιάστηκε σήμερα επίσημα από την Adidas και θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα της εταιρείας, σε όλο τον κόσμο, από τη Δευτέρα 2 Ιουνίου.

Η έμπνευση για το σχεδιασμό της προήλθε από το πράσινο και χρυσό χρώμα του τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αποτελεί δε παραλλαγή της brazuca, δηλαδή της επίσημης μπάλας της διοργάνωσης, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2013.

Να σημειωθεί ότι η Adidas είναι η εταιρία που έχει κατασκευάσει όλες τις επίσημες μπάλες των Παγκοσμίων Κυπέλλων της FIFA από το 1970 και ύστερα, ενώ πρόσφατα ανανέωσε τη συνεργασία της με τη FIFA μέχρι το 2030.

Από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους η εταιρεία παρέδωσε την μπάλα σε όλες τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, ώστε οι παίκτες να έχουν αρκετό χρόνο για να εξοικειωθούν με αυτή.

Από τότε η brazuca ήταν πρωταγωνίστρια σε μεγάλες διοργανώσεις όπως είναι το FIFA Club World Cup, το Κύπελλο Γερμανίας, το ισπανικό Copa del Rey, η αμερικάνικη Major League Soccer, αλλά και η ελληνική Super League, καθώς και σε πολλά διεθνή φιλικά.

Τα τελευταία 2,5 χρόνια, η brazuca και η brazuca Final Rio δοκιμάστηκαν στα πόδια περισσότερων από 600 ποδοσφαιριστών σε 10 χώρες και 3 ηπείρους, είναι δε οι μπάλες της Adidas με τις περισσότερες ώρες δοκιμής.

Στα τεστ συμμετείχαν ομάδες όπως οι Μίλαν, Μπάγερν Μονάχου, Παλμέιρας, Φλουμινένσε και παίκτες όπως οι Μέσι, Κασίγιας, Σβαϊνστάιγκερ.

Η τεχνολογία της βασίζεται σε αυτήν της Tango 12 (UEFA Euro 2012), της Cafusa (FIFA Confederations Cup 2013) και της δημοφιλούς επίσημης μπάλας του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επιπλέον, η νέα κατασκευαστική καινοτομία των έξι συμμετρικών πάνελ της μπάλας, καθώς και η καινούρια δομή της επιφάνειάς προσφέρουν βελτιωμένη υφή, πρόσφυση, σταθερότητα και αεροδυναμική στον αγωνιστικό χώρο.

Η brazuca έχει ελεγχθεί διεξοδικά προκειμένου να ανταποκρίνεται και να ξεπερνά όλες τις προδιαγραφές της FIFA για τις επίσημες μπάλες των διοργανώσεών της και να εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76