UA-49499200-1

Μουντιάλ 2014: Η Ολλανδία 2-0 την Χιλή

Netherlands v Chile: Group B - 2014 FIFA World Cup BrazilΤο 3Χ3 στο 2ο ‘όμιλο του Μουντιάλ έκανε η Ολλανδία, επικρατώντας 2-0 της Χιλής στο γήπεδο «Αρένα ντε Σάο Πάουλο». Οι «οράνιε» μετά την επιτυχία τους κατάκτησαν την 1η θέση του γκρουπ και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους σε λίγες ώρες, που θα είναι η ομάδα που θα πάρει την 2η θέση του 1ου ομίλου (Βραζιλία, Μεξικό ή Κροατία). Η Χιλή, που πήρε την 2η θέση θα αντιμετωπίσει τον πρώτο του 1ου γκρουπ.

Οι δύο ομάδες πρόσεξαν περισσότερο τις άμυνές τους σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς η διαφορά στο συντελεστή των γκολ που είχαν ήταν στο +1 υπέρ της Ολλανδίας (+5 οι «οράνιε», +4 οι «λα ρόχας»).

Ήταν λογικό να δίνουν λιγότερο βάρος στο πως θα επιτεθούν και φάνηκε από το ξεκίνημα ότι με τον τρόπο που έπαιζαν η ομάδα που θα έβαζε πρώτη γκολ θα είχε και τον πρώτο λόγο για να φύγει νικήτρια από την «Αρένα ντε Σάο Πάουλο».

Η Ολλανδία ήταν αυτή που είχε την καλύτερη ευκαιρία στα πρώτα 45λεπτά, με τον Άριεν Ρόμπεν στο 40΄. Ο άσσος της Μπάγερν πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του σε μία από τις γνωστές κούρσες του, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Μπράβο.

Το ματς ήταν πολύ δυνατό στην επανάληψη, με σκληρά, αρκετές φορές, μαρκαρίσματα και μεγάλο πάθος από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Ευκαιρίες, όμως, και πάλι δεν υπήρχαν. Στο 64΄ το σουτ του Σάντσες μέσα από την περιοχή κι αρκετά πλάγια απόκρουσε με γροθιές ο Σίλεσεν, ενώ δύο λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Μπράβο να απομακρύνει το συρτό σουτ του Ρόμπεν.

Η αλλαγή του Φαν Γκάαλ, Λιρόι Φερ, ήταν αυτός που έβαλε μπροστά την Ολλανδία στο 77΄. Ο μέσος της Νόριτς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 75΄ και δύο λεπτά μετά με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους «οράνιε». Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μέμφις Ντεπάι, που και αυτός είχε περάσει αλλαγή, με κοντινό σουτ μετά την ασίστ του Ρόμπεν.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76