UA-49499200-1

Μουντιάλ 2014: Γερμανία – Αργεντινή στον τελικό

10.9.2014_ Γερμανία - Αργεντινή στον τελικόΗ Αργεντινή θα είναι η αντίπαλος της Γερμανίας στο μεγάλο τελικό του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου (13/07, 22:00), καθώς επικράτησε με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι της Ολλανδίας (0-0 ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση).

Μεγάλος πρωταγωνιστής της «αλμπισελέστε» ήταν ο γκολκίπερ Ρομέρο, που απέκρουσε δύο πέναλτι κι έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να διεκδικήσει το τρίτο τρόπαιο στην Ιστορία της στο μεγάλο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο Μαρακανά το βράδυ της Κυριακής.

Στο «μικρό τελικό», Βραζιλία και Ολλανδία θα διεκδικήσουν την 3η θέση του τουρνουά (Σάββατο, 23:00).

Η πρώτη καλή φάση του ματς σημειώθηκε στο 15ο λεπτό και ανήκε στην Αργενινή. Το απευθείας φάουλ του Μέσι, όμως, βρήκε σε σωστή θέση τον Σίλεσεν που μπλόκαρε εύκολα.

Με καλύτερο passing game και πιέζοντας στην πρώτη πάσα των Ολλανδών, η «αλμπισελέστε» πήρε γρήγορα τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, αλλά δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους για να ανοίξει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των «οράνιε».

Οι δύο ομάδες «φόρτωσαν» με πολλούς παίκτες τον χώρο του κέντρου, με συνέπεια να μην περνούν οι πάσες προς τους επιθετικούς.

Ο Λαβέτσι προσπάθησε να απειλήσει από τα πλάγια, οι σέντρες που έβγαλε, όμως, δεν είχαν αποτέλεσμα. Από την άλλη ο Μέσι ήταν πολύ καλά κλεισμένος και δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

Η Ολλανδία του πρώτου 45λεπτου έδειξε μόνο αμυντικές αρετές. Από κει και πέρα η ομάδα το Φαν Χάαλ δεν έφτιαξε ούτε…υποψία ευκαιρίας, επιτρέποντας στο Ρομέρο να περάσει ένα άκρως ξεκούραστο 45λεπτο.

Στο δεύτερο μέρος η Ολλανδία άλλαξε το σύστημά της σε 4-4-2 (μπήκε ο Γιάνμαατ και βγήκε ο Ίντι), με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνει πιο ανοικτό.

Στο 58΄ ο Ιγκουαΐν δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Λαβέτσι, ενώ οι σέντερ φορ της Νάπολι βρέθηκε σε θέση βολής στο 75΄, αλλά η προβολή που επιχείρησε πέρασε άουτ στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Αργεντινής στο παιχνίδι.

Ο ημιτελικός οδηγήθηκε στην παράταση, αν και στο 90΄ ο Ρόμπεν έχασε την ευκαιρία του αγώνα να στείλει την Ολλανδία στον τελικό. Ο άσσος της Μπάγερν βγήκε απέναντι από το Ρομέρο, αλλά την τελευταία στιγμή ο Μασεράνο απέτρεψε με προβολή το 1-0.

Ο ρυθμός στην παράταση ήταν αρκετά γρήγορος, παρά την κούραση των παικτών, αλλά οι ευκαιρίες ελάχιστες. Η πιο κλασική σημειώθηκε στο 115΄, όταν ο Παλάσιο βρέθηκε μόνος του απέναντι στο Σίλεσεν, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε ήταν κακή και ο Ολλανδός γκολκίπερ μπλόκαρε εύκολα. Δύο λεπτά μετά και πάλι ο Σίλεσεν απόκρουσε χωρίς δυσκολία το σουτ του Μάξι Ροντρίγκες μετά τη σέντρα του Μέσι.
Η σειρά των πέναλτι:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ                   ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Φλάαρ         απόκρουση
                 0-1         Μέσι
Ρόμπεν           1-1
                 1-2         Γκαράι
Σνάιντερ      απόκρουση
                 1-3         Αγουέρο
Κάουτ           2-3
                 2-4         Μάξι Ροντρίγκες

      Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης ο Γιώργος Παπαχρήστου από τα Βάτικα

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης συμμετείχε, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, ο Γιώργος Παπαχρήστου από τη Νεάπολη. …

G-EZ117CQG76