UA-49499200-1

Μουντιάλ 2014: Αρχίζει απόψε το πάρτι του πλανήτη

12.6.2014_Αρχίζει απόψε το πάρτι του πλανήτηΟ χρόνος κύλησε γρήγορα με αποτέλεσμα από το ραντεβού με το 21ο Μουντιάλ να μας χωρίζουν μόλις μερικές ώρες. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο πρώτος αγώνας της διοργάνωσης, με τη Βραζιλία και την Κροατία να ανοίγουν την αυλαία (23:00).

Η τελετή έναρξης θα ξεκινήσει στις 21:00 στο Σάο Πάολο, στο γήπεδο της Κορίνθιανς, παρούσης της Τζένιφερ Λόπες που θα τραγουδήσει το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης μαζί με τον ράπερ Πίτμπουλ και τη Βραζιλιάνα αοιδό Κλαούντια Λέιτε. Ομιλίες πάντως από την Πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ και τον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, είναι αμφίβολο αν θα ακουστούν, υπό το φόβο έντονων αποδοκιμασιών.

Οι αντιδράσεις στη χώρα συνεχίζονται αμείωτες, εκφράζονται δε με απεργίες κοινωνικών ομάδων που σχετίζονται με το Μουντιάλ, πολυπληθείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και ενίοτε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι Βραζιλιάνοι διαμαρτύρονται για το υπέρογκο κόστος μιας διοργάνωσης «βιτρίνας», την ώρα που μέρος του πληθυσμού πένεται και δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες του.

Οι καθυστερήσεις στα έργα υποδομής είναι τεράστιες και γήπεδα στα οποία σε δύο ημέρες θα πρέπει να φιλονεξηθούν αγώνες του Μουντιάλ, όπως  για παράδειγμα το «Αρένα Αμαζόνια» στο Μανάους, ακόμη δεν έχουν παραδοθεί! Το ίδιο και το νέο τέρμιναλ στο Σάο Πάολο, μιας πόλης περίπου 11,5 εκ. κατοίκων, το αεροδρόμιο της οποίας θα πρέπει να εξυπηρετήσει τεράστιο όγκο επισκεπτών.

Αγωνιστικά η πρεμιέρα έχει μεγάλο φαβορί την «παρέα» του Νεϊμάρ, μόνο που η ομάδα του Φελίπε Σκολάρι θα πρέπει να εμφανιστεί πολύ καλύτερη σε σχέση με τα τελευταία φιλικά παιχνίδια για να ξεκινήσει επιτυχώς, απέναντι στους πάντοτε απρόβλεπτους Κροάτες. Αγωνιστικά προβλήματα ο «Φελιπάο» δεν αντιμετωπίζει, σε αντίθεση με τη «Χρβάτσκα» που θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Μάριο Μάντζουκιτς.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: Δυναμική παρουσία αθλητών από Μολάους

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι αθλητές των Μολάων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο …

G-EZ117CQG76