UA-49499200-1

Μνημείο το παγκάκι του «Ξεχωριστού Ρόμπιν Ουίλιαμς»

12.8.2014_Μνημείο το παγκάκι του «Ξεχωριστού Ρόμπιν Ουίλιαμς»Σ’ ένα αφιέρωμα στη μνήμη του Ρόμπιν Ουίλιαμς μετατράπηκε το παγκάκι στο οποίο γυρίστηκε η πιο σημαντική σκηνή της ταινίας «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ», από την ώρα που ανακοινώθηκε ο θάνατος του διάσημου ηθοποιού.

H είδηση έγινε γνωστή από το tweet του Νίκολας Ράμπτσενουκ, ο οποίος λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του Ρόμπιν Ουίλιαμς έσπευσε στον δημοτικό κήπο της Βοστόνης για να δει το παγκάκι όπου γυρίστηκε η σκηνή από τον «Ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ» του Γκας Βαν Σαντ, της ταινίας που χάρισε στον Ουίλιαμς το Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου, το 1997.
Ο Ράμπτσενουκ  και η κοπέλα του άφησαν λουλούδια στο παγκάκι ενώ με κιμωλία έγραψαν ατάκες από την ταινία όπως: «your move, chief»  και «sorry guys, I went to see about a girl». Θαυμαστές του Αμερικανού ηθοποιού συνέχισαν να συγκεντρώνονται στο σημείο, ενώ ο Ράμπτσενουκ ευχήθηκε η αρχή που έκαναν να έχει συνέχεια και να δει και άλλα μνημεία να ξεφυτρώνουν σε άλλα μέρη του κόσμου αλλά και σε άλλες περιοχές της Βοστόνης, όπου γυρίστηκε η ταινία.

Στην αμερικανική δραματική ταινία, παραγωγής 1997, σε σκηνοθεσία Γκας Βαν Σαντ, εκτός του Ρόμπιν Ουίλιαμς, συμμετείχαν οι Ματ Ντέιμον, Μπεν Άφλεκ, Μίνι Ντράιβερ και Στέλαν Σκάρσγκαρντ. Το σενάριο της ταινίας, που έγραψαν οι Άφλεκ και Ντέιμον, αφηγείται την ιστορία του 20χρονου επιστάτη Γουίλ Χάντινγκ, ενός ιδιοφυή νεαρού που αναγκάζεται να δει έναν ψυχολόγο και να κάνει μαθήματα προχωρημένων μαθηματικών με έναν καθηγητή, ώστε να αποφύγει τη φυλακή. Μέσω τη θεραπείας του, ο Γουίλ επανεκτιμά τις σχέσεις του με τον καλύτερό του φίλο και την κοπέλα του ενώ έρχεται αντιμέτωπος με τα συναισθηματικά του προβλήματα και παίρνει αποφάσεις για το μέλλον του.

Η ταινία, η οποία γνώρισε καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, απέφερε παγκοσμίως 225,9 εκατομμύρια δολάρια και έλαβε εννιά υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας δύο, στις κατηγορίες Β΄ ανδρικού ρόλου και πρωτότυπου σεναρίου.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76