UA-49499200-1

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση από το Φιλόπτωχο Ταμείο Νεαπόλεως

30.3.2014_Εκδήλωση Φιλοπτώχου Νεάπολης_1Την Κυριακή το βράδυ 30 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ετήσια εκδήλωση του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ενορίας Νεάπολης Βοιών στο ξενοδοχείο LIMIRA MARE. Την εκδήλωση άνοιξε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Μέντης πρόεδρος του Φιλόπτωχου Ταμείου και ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης. Στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην μακραίωνη παρουσία της Εκκλησίας στην κοινωνική διακονία η οποία θεμελιώνεται στα λόγια του Κυρίου που ταυτίζει το πρόσωπο Του με αυτό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη και ζητούν την συμπαράστασή μας. Επικαλέστηκε επίσης το γεγονός που αναφέρεται στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων και σχετίζεται με την ανάσταση της Ταβιθάς μίας γυναίκας που επιτελεί πλούσιο κοινωνικό έργο. Τα έργα της κοινωνικής ευποιΐας της έδωσαν ξανά την ζωή πιστοποιώντας για μια ακόμη φορά την σπουδαιότητα της ελεημοσύνης. Έκανε ακόμη μνεία σε ιστορία του γεροντικού που περιγράφει την θαυματουργική σίτιση των ανθρώπων από πιστό και ευλαβή γέροντα.

30.3.2014_Εκδήλωση Φιλοπτώχου Νεάπολης_3Ακολούθησε  σύντομος απολογισμός από την ταμεία κυρία Ανέτα Κουρκούλη-Ψαρού η οποία πληροφόρησε τους συνδαιτυμόνες  ότι κατά το έτος 2013 εισπράχτηκαν οχτώ χιλιάδες ευρώ και το ίδιο ποσό δαπανήθηκε στις ανάγκες των ανθρώπων που είχαν ανάγκες. Προσφέρθηκαν επίσης προϊόντα καθαριότητας  της εταιρείας Πρότεκτ § Γκάμπελ αξίας δέκα χιλιάδων ευρώ καθώς και 288 κιβώτια με τρόφιμα σε δώδεκα οικογένειες προσφορά της Ένωσης Εφοπλιστών Ελλάδας. Τέλος η κυρία Κουρκούλη ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης και τις κυρίες που έφτιαξαν τα νηστίσιμα γλυκίσματα.

30.3.2014_Εκδήλωση Φιλοπτώχου Νεάπολης_4Στην συνέχεια ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιωτής Αρώνης παρουσίασε σε διαφάνειες την όλη δραστηριότητα του Φιλοπτώχου Ταμείου και ευχαρίστησε δεόντως το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβασίας για την άριστη συνεργασία μαζί του καθώς και την μαέστρο Φανή Φερδιανάκη για την αφιλοκερδή συμμετοχή της .

Η εκδήλωση τελείωσε με τα υπέροχα τραγούδια της χορωδίας της μαέστρου κυρίας Φανής Φερδιανάκη την οποία ο π. Θεόκλητος ευχαρίστησε προσφέροντας της μια καταστόλιστη  γαρδένια.

30.3.2014_Εκδήλωση Φιλοπτώχου Νεάπολης_2Παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι εφημέριοι Αγίου Νικολάου π. Διονύσιος Μιχαλέτος, Παντανάσσης π. Χρήστος Γεωργακάκος, Λαχίου π. Παναγιώτης Κοντάκος και Αγίου Γεωργίου π. Ανδρέας Γεωργουδής,  ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Κουτσονικολής,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γεώργιος Βουνελάκης και Γεώργιος Μέντης και η κ. Ματούλα Μπελεγρή.

Check Also

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βοιών: Απολογισμός Δράσης για το 2023

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου …

G-EZ117CQG76