UA-49499200-1

Μια Νανόχηνα μάς ταξιδεύει στον μακρινό Βορρά

10.12.2014_Μια Νανόχηνα μάς ταξιδεύει στον μακρινό ΒορράΤα πουλιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την οικογένεια των ζώων που πρωταγωνιστούν στα παραμύθια, ούτε άλλωστε και οι δυσκολίες που συναντούν στη ζωή τους.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία «εικονογραφεί» την προσπάθειά της να διασφαλίσει ένα βιώσιμο περιβάλλον για τα πουλιά, τους δίνει φωνή και σας προσκαλεί να γνωρίσετε από κοντά τη Νανόχηνα Τόμας, τον Καλαμοκανά Ερμή και τον Σκυριανό Μαυροπετρίτη, όλοι τους πρωταγωνιστές των παιδικών βιβλίων που πρόσφατα πλαισίωσαν την οικογένεια της Ορνιθολογικής.

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου από τις 12:30 έως τις 14:00 στον πολυχώρο των εκδόσεων Άγκυρα (Σόλωνος 124, Αθήνα) τον λόγο παίρνει μια «Χήνα τόση δα… μια Νανόχηνα!», ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι «πρωταγωνιστές» σε αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Τι έχει να μας πει άραγε ο Τόμας; Εμείς έχουμε να του πούμε κάτι; Μία μικρή χήνα μάς δανείζει τη φωνή της και τις σκέψεις της για να τη γνωρίσουμε καλύτερα. Ο Τόμας, μία από τις ελάχιστες Νανόχηνες που έχουν απομείνει στην Ευρώπη, είναι έτοιμος να ξεκινήσει μαζί με το κοπάδι του για το μεγάλο μεταναστευτικό ταξίδι. Ή μήπως δεν είναι; Άραγε κουράζεται ένα μεταναστευτικό πουλί; Έχει άλλη επιλογή εκτός από το να ταξιδεύει κάθε χρόνο; Μέσα από την ιστορία «Μια χήνα τόση δα… μια Νανόχηνα!» βλέπουμε από ψηλά τον κόσμο ενός απειλούμενου με εξαφάνιση είδους και τις δυσκολίες που συναντά όταν χάνει το κοπάδι του.

Μέσα από αφήγηση, παιχνίδι και εικαστικές δράσεις, τα παιδιά γνωρίζουν τον Τόμας και τους φίλους του κατά τη διάρκεια του μεταναστευτικού του ταξιδιού και τους στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

Αφηγείται η Τατιάνα Φραγκούλια και μαζί της πρωταγωνιστεί η εκπαιδευτική ομάδα της Ορνιθολογικής.

Η εκπαιδευτική δράση θα διαρκέσει από τις 12:30 έως τις 14:00 και είναι κατάλληλη για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο 210-8228704 και info@ornithologiki.gr.

 

 

Πηγή: econews.gr

 

 

 

 

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων: Εξόρμηση στη Γκιώνα από 24-27/5

Μια ιδιαίτερη και μοναδική εξόρμηση στο υψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας τη Γκιώνα, πραγματοποιεί ο …

G-EZ117CQG76