UA-49499200-1

Με λαμπρότητητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Νεάπολη

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και μετά πάσης ιεροπρέπειας, εορτάσθηκε εις τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Νεάπολη η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία ετελέσθη από τον π. Παναγιώτη Αρώνη, τον οποίο πλαισίωσε ο π. Κωσταντίνος Μακρής. Προ της Απολύσεως και σύμφωνα προς το Τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε εντός του προαύλιου χώρου του Ιερού Ναού η Λιτάνευσις των Αγίων Εικόνων, με πάρα πολλούς πιστούς να φέρουν αυτές.

Στην ομιλία του, αφιερωμένη στην εορτή της Ορθοδοξίας, ο π. Παναγιώτης Αρώνης αναφέρθηκε στην σημασία της εορτής και το Θρίαμβο της Ορθοδοξία στους αιώνες, μέσα από αιρέσεις, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι η Αγία μας Εκκλησία προβάλει σήμερα την Θεόδοτον Πίστην μας, ως την πηγή για την Σωτηρία και την επίλυση όλων των προβλημάτων. «Είναι δέντρο με γερές ρίζες» τόνισε και κάλεσε τους πιστούς να μη φοβούνται και να είναι μέσα στην αγκαλιά της εκκλησίας.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη Πίστης στον Αληθινό Θεό, προκειμένου ο άνθρωπος να τροφοδοτείται με πνευματική δύναμη για να βρίσκει διεξόδους και λύσεις στα προβλήματα της σύγχρονης εποχής, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ο άνθρωπος που πιστεύει στον Θεό και ζει την αλήθεια της Ορθοδόξου Πίστεως, μπορεί και αντλεί συνεχώς δύναμη από αυτή, βιώνοντας ταυτόχρονα την χάρη της αγάπης του Θεού – Δημιουργού».

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΦΩΤΟ: Δέσποινα Παπούλη – Βαγγελόγλου

Check Also

Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας συμμετείχε η Σοφία Ζερβάκου

Με ένα λιτό και συμβολικό τελετουργικό, πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2024, στο βωμό που υπάρχει …

G-EZ117CQG76