UA-49499200-1

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα Λακωνίας

Με θρησκευτική λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών, εορτάσθηκε την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στο ομώνυμο Ιερό προσκύνημα στη Συκέα  Λακωνίας, όπου Ιερό απότμημα του Ιερού Λειψάνου Του ως δώρο πολύτιμο και μεγάλη ευλογία, φυλάσσει με ευλάβεια η ενορία της Συκέας.

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών προσήλθαν, πολλοί από αυτούς περπατώντας απόσταση πολλών χιλιομέτρων από διάφορα χωριά της επαρχίας, περιμένοντας υπομονετικά να προσκυνήσουν το Ιερό λείψανο και την εικόνα του Αγίου.

Την παραμονή τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις προεξάρχοντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Γερασίμου Πετρολέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Μολάων, ο οποίος κήρυξε τον Θείον Λόγον. Την νύκτα ετελέσθη η Θεία Λειτουργία από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό, Εφημέριο της ενορίας Μονεμβασίας, για τους αγρυπνούντες προσκυνητές.

Την κυριώνυμον ημέρα της εορτής στην ακολουθία του όρθρου και στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, πλαισιούμενος  από πλειάδα Ιερέων. Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης,  ο οποίος με την διακρίνουσαν αυτόν γλυκύτητα ομίλησε για τον Άγιο Νεκτάριο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλλησαν τα εγκώμια του Αγίου και ακολούθησε η Ιερά λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς εικόνας του θαυματουργού Αγίου γύρωθεν του Ιερού Ναού,  με την μελωδική συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Μονεμβασίας .

Την εορτή τίμησαν μεταξύ αλλών με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, η πρ. Βουλευτής κα Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Αβδούλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Στρατηγάκος, οι Αντιδήμαρχοι Μολάων, Ασωπού και Μονεμβασίας κ.κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, Ιωάννης Σουρλάς και Γιώργος Βουνελάκης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Παναγιώτα Αλειφέρη, η Δημοτική Σύμβουλος κα Θεοδούλη Σπυριδάκου και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ματούλα Μπελεγρή,

Επίσης παρέστησαν, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μολάων κ. Παναγιώτης Γιάννου, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων-Νεάπολη κ. Ευθύμιος Κοντάκος, οι Πρόεδροι των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων Συκέας, Μολάων, Αγγελώνας και Πακίων κ.κ. Γεώργιος Σαργκάνης, Ευθύμιος Κοντοσταθάκος, Σωτήριος Γεώργας και Μιχάλης Καρούνης και πλήθος κόσμου.

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Συκέα έκλεισε με δεξίωση που παρέθεσε η Διοικούσα επιτροπή, στην αίθουσα τελετών του Ιερού Προσκυνήματος.

ΦΩΤΟ: Λίτσα Ποδάρα – Αβδούλου

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76