UA-49499200-1

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Μονεμβασίας

7.1.2016_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Μονεμβασίας_Μονεμβασία_1

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016 σε όλο τον Δήμο Μονεμβασίας τα Άγια Θεοφάνεια.

Στη Νεάπολη η τελετή καθαγιασμού των υδάτων έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, παρουσία του Δημάρχου κ. Ηρακλή Τριχείλη, των Αντιδημάρχων της Δημοτικής Ενότητας, Δημοτικών και Περιφερειακών  Συμβούλων, του Προέδρου και Τοπικών Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας, εκπροσώπων της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πλήθος κόσμου.

Στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού συμμετείχαν τολμηροί νέοι που βούτηξαν στα παγωμένα νερά, όπως προστάζει το έθιμο, για να «πιάσουν» το σταυρό και να λάβουν την ευλογία Του.

Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι  εκπροσώπησαν τον Δήμο σε όλες τις παραλίες των Δημοτικών Ενοτήτων, που πραγματοποίησαν την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Στη Μονεμβασία η τελετή καθαγιασμού των υδάτων έγινε στη θέση «Κουρκούλα» από τον εφημέριο της ενορίας π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό, όπου αρκετοί νέοι επέσαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Στο γραφικό λιμάνι της Ελιάς, ο αγιασμός των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, πραγματοποιήθηκε από τον εφημέριο της ενορίας π. Βασίλειο Παπασωτηρόπουλο, ενώ τολμηροί νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά. Μετά το πέρας της εορτής το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Η ΒΙΑΝΔΙΝΗ» μοίρασε γλυκίσματα στον κόσμο.

Νεάπολη

7.1.2016_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Μονεμβασίας_Νεάπολη 7.1.2016_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Μονεμβασίας_Νεάπολη_1 7.1.2016_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Μονεμβασίας_Νεάπολη_2 7.1.2016_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Μονεμβασίας_Νεάπολη_3 7.1.2016_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Μονεμβασίας_Νεάπολη_4 7.1.2016_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Μονεμβασίας_Νεάπολη_6

ΦΩΤΟ: Αρετή Μπιλλίνη

Μονεμβασία

7.1.2016_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Μονεμβασίας_Μονεμβασία 7.1.2016_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Μονεμβασίας_Μονεμβασία_2 7.1.2016_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Μονεμβασίας_Μονεμβασία_3 7.1.2016_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Μονεμβασίας_Μονεμβασία_4

ΦΩΤΟ: Σταύρος Χριστάκος, Κατερίνα Τσαφατίνου

Ελιά

7.1.2016_Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Μονεμβασίας_Ελιά

ΦΩΤΟ: Μιχάλης Καρούνης

 

Check Also

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βοιών: Απολογισμός Δράσης για το 2023

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου …

G-EZ117CQG76