UA-49499200-1

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο TEDxMonemvasia

1.8.2014_TEDxMonemvasia_5

Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενήθηκε η εκδήλωση ΤEDx Monemvasia στο χώρο του ξενοδοχείου Λαζαρέτο, στις 27/07/2014 από ομάδα εκπροσώπων της TED και εθελοντών της ευρύτερης περιοχής μας. Η επιτυχία της βραδιάς, πέραν της εύρυθμης  οργάνωσης, εξασφαλίσθηκε επιπλέον από τη θεματολογία και παρουσία εννέα σε αριθμό ομιλητών οι οποίοι άφησαν το προσωπικό τους στίγμα.

Λίγα λόγια για το ΤEDx:  Πρόκειται για  ένα πρόγραμμα οργάνωσης εκδηλώσεων που πραγματοποιείται από oμιλητές και δυναμικό της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται μέσω της TED (Technology, Entertainment, Desigh) δηλαδή μια  μη κερδοσκοπική οργάνωση προερχόμενη από της ΗΠΑ-1984 που στόχο έχει το πάντρεμα, όπως υποδηλώνει και το όνομα αυτής, της τεχνολογίας, ψυχαγωγίας και του σχεδιασμού. Προωθούνται ιδέες, καινοτόμες επιχειρήσεις και γνώσεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο με αρωγούς άτομα από διάφορους επαγγελματικούς χώρους που κοινό σημείο αναφοράς έχουν την τόλμη και την αλλαγή τρόπου σκέψης και ζωής.

Στην Ελλάδα μέχρι τώρα προγράμματα TEDx πραγματοποιεί η Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα και τώρα και η Μονεμβασία. Νέοι εθελοντές με όρεξη και πάθος συμμετάσχουν σε αυτή την οργάνωση με στόχο την ένταξη των κατοίκων σε καινοτόμες δράσεις και προώθησης της τοπικής αγοράς-επιχειρηματικότητας μέσω τεχνολογικής δικτύωσης.

1.8.2014_TEDxMonemvasia_1 1.8.2014_TEDxMonemvasia_3

Όσον αφορά τη παρουσίαση του ΤEDx στη πόλη μας να αναφέρουμε,  ότι διεξήχθη σε έναν εντυπωσιακό και φυσικό χώρο, η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και οι ομιλητές, που οι καταβολές τους είναι από την ευρύτερη περιοχή, μοιράστηκαν βιώματα και εμπειρίες με τρόπο εναλλακτικό. Τα παραπάνω διαμόρφωσαν μια όμορφη και ενδιαφέρουσα  εμπειρία για όσους παρευρέθηκαν.

Ο επιμελητής του TEDxMonemvasia Αγαθοκλής Σταθογιαννάκος δήλωσε στο Monemvasianews.gr: «Tο να συμμετέχεις σε  μια τέτοια οργάνωση, σημαίνει μεράκι, έμπνευση, εκπαίδευση, εμπειρία, ομαδικότητα». Σε ερώτηση μας για  το αν έμεινε εκείνος ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και την έκβαση της βραδιάς, μας απάντησε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι ο κόσμος έφυγε ικανοποιημένος και ευχάριστα προβληματισμένος ταυτόχρονα. Εαν λοιπόν το κοινό έμεινε ευχαριστημένο αυτομάτως έτσι νιώθω κι εγώ»  Όσον αφορά τις μελλοντικές προσδοκίες, μας τονίζει: «Σίγουρα υπάρχουν, με βασικότερη φιλοδοξία την οργάνωση μιας πανελλαδικής εκδήλωσης. Ελπίζω σε μια όσο γίνεται μεγαλύτερη  συμμετοχή και  δικτύωση των ανθρώπων, με απώτερο στόχο πέρα των άλλων την προβολή της χώρας μας».

1.8.2014_TEDxMonemvasia_6 1.8.2014_TEDxMonemvasia_4

 Ασπασία Γεωργιλή

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76