UA-49499200-1

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως μας

1.9.2016_Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως μας

Με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 1η Σεπτεμβρίου 2016, το Ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στην αίθουσα της Στέγης Νεότητος στη Σπάρτη, με θέμα: «Τρόποι προσέγγισης των νέων – Γάμος και πνευματική ζωή».

Πριν την έναρξη του Συνεδρίου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Η λατρευτική σύναξη επισφραγίστηκε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης για τους ιερείς που απεβίωσαν τον τελευταίο χρόνο προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου.

1.9.2016_Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως μας_1

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος παρουσίασε και τον κύριο ομιλητή Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Κονάνο, ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

1.9.2016_Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως μας_2

Ακολούθησε προσφώνηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, ο οποίος ευχαρίστησε τον διακεκριμένο ομιλητή, για την αποδοχή της πρόσκλησής του μιλώντας με θερμά λόγια για το ήθος, την προσωπικότητα και την πνευματική προσφορά του στο χώρο της Εκκλησίας.

Εν συνεχεία, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, επισήμανε στους κληρικούς τη σπουδαιότητα του θέματος, αφού στην εποχή μας επικρατεί σύγχυση και αποπροσανατολισμός, πολύ περισσότερο στους νέους ανθρώπους, που αναζητούν ένα υπήνεμο λιμάνι και μία σταθερή καθοδήγηση, την οποία οφείλει να τους την προσφέρει η Αγία Εκκλησία μας.

1.9.2016_Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως μας_3

Ακολούθως το λόγο πήρε ο εισηγητής π. Ανδρέας Κονάνος, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική του πρόσκληση, ενώ εξέφρασε τη χαρά του επειδή του δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει «εκ του σύνεγγυς» τον σεπτό Ποιμενάρχη μας και να ανταλλάξει απόψεις τόσο με τον ίδιο όσο και με τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Στη συνέχεια ο ομιλητής με μεστό, σφαιρικό και γλαφυρό λόγο ανέπτυξε το θέμα χρησιμοποιώντας πληθώρα παραδειγμάτων, ώστε να γίνουν κατανοητά τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι, με ιδιαίτερη επισήμανση στο γάμο και την πνευματική τους ζωή.

1.9.2016_Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως μας_4 1.9.2016_Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως μας_5

Επιπροσθέτως ανέπτυξε τις σκέψεις του για τον τρόπο προσέγγισης των νέων, ο οποίος θα πρέπει να διαφέρει ανάλογα με την προσωπικότητα, το οικογενειακό περιβάλλον, τις συνθήκες, αλλά και τις επιταγές της σύγχρονης ζωής, όπως επιβάλλει η αρετή της διακρίσεως η οποία κατέχει πρωταρχικό ρόλο.

Ακολούθησε διάλογος κατά τη διάρκεια του οποίου διευκρινίστηκαν σημεία της τοποθέτησης του ομιλητή και δόθηκαν απαντήσεις σε καίριες απορίες των ιερέων τόσο από τον ίδιο όσο και από τον Σεβασμιώτατο.

 

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76