UA-49499200-1

Μαθήματα έδωσε… Η «ΣΤΡΙΓΓΛΑ» στους Μολάους

1.8.2014_Μαθήμα έδωσε η Στρίγγλα στους Μολάους_1 1.8.2014_Μαθήμα έδωσε η Στρίγγλα στους Μολάους_2

1.8.2014_Μαθήμα έδωσε η Στρίγγλα στους Μολάους_3 1.8.2014_Μαθήμα έδωσε η Στρίγγλα στους Μολάους_4

Μαθήματα υποκριτικής -και όχι μόνο- έδωσαν την Τετάρτη 30 Ιουλίου οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της ομάδας ‘’Αιθεροβάμονες’’, που υποδύθηκαν τους απαιτητικούς ρόλους  του κλασικού έργου του Σαίξπηρ ‘’Η Στρίγγλα που έγινε αρνάκι’’, υπό την καθοδήγηση και σκηνοθεσία της Μαρίας Σιουρούνη.  Στην παράσταση διακρίνονταν επίσης η ομαδικότητα, το κέφι, και η ζωντάνια με την οποία δούλεψαν οι ηθοποιοί το έργο.

Ο Θανάσης Παυλάκης, στο ρόλο του Πετρούκιου, με το έντονο ταπεραμέντο του ανταποκρίθηκε ιδανικά και  μεταχειρίστηκε με σοφή πολιτική την Κατερίνα (στρίγγλα), για να την ‘’ημερώσει’’. Η Όλγα Ντανάκα στο ρόλο της Κατερίνας ανταποκρίθηκε με εντυπωσιακή ευχέρεια στις διακυμάνσεις της ψυχοσύνθεσης της ηρωίδας. Ο Ηλίας Κοτσώνης και η Μαρία Μανιάτη αποτέλεσαν  ένα ωραίο σκηνικό ζευγάρι, αναδεικνύοντας την ευγένεια και την τρυφερότητα του ρόλου τους. Οι υποψήφιοι γαμπροί, Γιάννης Μουτσατσός και Νίκος Κατσιέρης, ο καθένας στο ρόλο του, έδωσαν το χαρακτήρα τους και το κωμικό τους στίγμα. Οι υπηρέτες, Γρηγόρης Παντελής, Βιβή Μαρτσούκου και Αρετή Τσολομύτη, λες και ήταν βγαλμένοι από σκηνές της commedia dell arte. Ιδιαίτερα πετυχημένη ήταν η μεταμόρφωση του Γρηγόρη Παντελή από υπηρέτη σε άρχοντα. Ο Αντώνης Σταθάκης, στο ρόλο του μεθυσμένου, εντυπωσίασε με το πληθωρικό κωμικό ταλέντο του, ακολουθούμενος ανάλογα από τις παρτενέρ του, Ματούλα Μαχαίρα και Φανή Μπελεγρή. Ο Κώστας Δουμανάς υποδύθηκε με ιδιαίτερη ευελιξία και κωμική χροιά το ρόλο του πατέρα της Κατερίνας. Εντυπωσιακή φιγούρα στο τέλος αυτή της ‘’πλούσιας χήρας’’, της Θεώνης Λεμπέση. Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιοι έπαιξαν διπλούς ρόλους με επιτυχία.

Η παράσταση θα επαναληφθεί την Κυριακή, 3 Αυγούστου, στην Πλύτρα και τη Δευτέρα, 18 Αυγούστου, στα Νιάτα.

1.8.2014_Μαθήμα έδωσε η Στρίγγλα στους Μολάους_5 1.8.2014_Μαθήμα έδωσε η Στρίγγλα στους Μολάους_6

1.8.2014_Μαθήμα έδωσε η Στρίγγλα στους Μολάους_7 1.8.2014_Μαθήμα έδωσε η Στρίγγλα στους Μολάους_8

Φώτο: Μιχάλης Καρούνης

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76