UA-49499200-1

Μία φώκια κάνει παρέα με λουόμενους στη Σάμο

14.8.2014_Μία φώκια κάνει παρέα με λουόμενους στη ΣάμοΤη δική της μασκότ έχει αποκτήσει εδώ και κάποιους μήνες η Σάμος. Πρόκειται για μία μικρή φώκια, την «Αργυρώ», που παρουσιάζεται σε διάφορες παραλίες, κυρίως στις ανατολικές ακτές του νησιού και κάνει παρέα με τους λουόμενους.

Το Ινστιτούτο Θαλάσσαιας Προστασίας Αρχιπέλαγος αναφέρει ότι τους τελευταίους τέσσερις και πλέον μήνες μία ιδιαίτερη μεσογειακή φώκια συνεχίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας να επιλέγει τις πιο πολυσύχναστες παραλίες, αντί για τις απόκρημνες ακτές, όπου θα την συναντούσαμε φυσιολογικά. Τις νύχτες επιστρέφει στη θάλασσα όπου ψαρεύει και τρέφεται κανονικά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτου, το εντυπωσιακό είναι ότι η συγκεκριμένη νεαρή φώκια προσαρμόζει τη συμπεριφορά της κοντά στους ανθρώπους και μοιάζει να μην ενοχλείται ούτε από την παρουσία ούτε από την όχληση που προκαλούν οι λουόμενοι.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων: Εξόρμηση στη χερσόνησο του Μαλέα

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, πεζοπορική …

G-EZ117CQG76