UA-49499200-1

Κρητικό «Φεστιβαλάκι» στην καρδιά της Αθήνας

12.9.2014_Κρητικό Φεστιβαλάκι στην καρδιά της ΑθήναςΤο καθιερωμένο πια σύγχρονο κρητικό φεστιβάλ τεχνών και πολιτισμού, «Φεστιβαλάκι», μετά τα Χανιά, έρχεται στην Αθήνα, με «οικοδεσπότες» τον Βασίλη Σταυρακάκη, τον Αντώνη Μαρτσάκη, τον Γιώργο Μανωλάκη, τον Ζαχαρία Σπυριδάκη και το μουσικό τρίο των «Γιάλα», στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου.
Αυθεντικό και πολυθεματικό
Από τις 4 το απόγευμα έως τις 12.30 τη νύχτα, το «Φεστιβαλάκι» θα προσφέρει ένα ταξίδι στην αυθεντική Κρήτη, μέσα από μουσικοχορευτικά δρώμενα, εκθέσεις εικαστικών, προβολές ταινιών, επιδείξεις, διαλέξεις, εργαστήρια και ειδικά αφιερώματα σε μεγάλες μορφές του κρητικού πολιτισμού.
Μεταξύ άλλων, η φετινή διοργάνωση, μέσα από τις δράσεις της, θα ταξιδέψει το κοινό στην Κρήτη του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, του Νίκου Καζαντζάκη, του Ερωτόκριτου και του Νίκου Ξυλούρη, με δεκάδες παράλληλες δράσεις για τους κρητικούς χορούς, τις παραδοσιακές λαϊκές τέχνες, την κρητική κουζίνα, τη μαντινάδα, το κρητικό βιβλίο και άλλα.

Με την ενεργή συμμετοχή του κοινού

Πρόκειται για ένα πανόραμα τεχνών και πολιτισμού από τη λεβεντογέννα Κρήτη, με περισσότερους από 150 καλλιτέχνες να καταθέτουν ψυχή, ιδέες και έργα σε ένα πολυθεματικό Φεστιβάλ, που δημιουργείται με την ενεργή συμμετοχή του κοινού. Έτσι, οι λάτρεις της φωτογραφικής τέχνης καλούνται να καταθέσουν την φωτογραφική τους άποψη στην καταξιωμένη πια έκθεση φωτογραφίας του Φεστιβάλ, που, φέτος, στρέφει τον φακό των φωτογράφων στην ορεινή Κρήτη με διττό σκοπό: αφενός, γιατί στα κρητικά βουνά έβρισκε ανέκαθεν καταφύγιο η αυθεντική ανόθευτη ψυχή της Κρήτης και, αφετέρου, για να συνδράμει – βάζοντας το λιθαράκι του – στην ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού, μέσα από μια καλλιτεχνικής φύσεως περιήγηση στα ορεινά της Κρήτης. Οι επιλαχούσες φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.
Παράλληλα, με αφορμή το γεγονός ότι οι δύο εκδηλώσεις βρέθηκαν σε συγχρονισμό με τις πανσελήνους του Αυγούστου και του Σεπτέμβρη, αντίστοιχα, οι λάτρεις της μαντιδολογίας καλούνται να πλέξουν μαντινάδες… του φεγγαριού.

Πληροφορίες
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100 – Γκάζι, τηλ.: 210 3475518, 210 3461589. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 14 ευρώ, ταμείο: 16 ευρώ. Σημεία προπώλησης: Ticket House, Public, Iανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: public.gr και viva.gr.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76