UA-49499200-1

ΚΠΙΣΝ: Ο Νοέμβριος υπόσχεται πολλές και διαφορετικές εμπειρίες

29-10-2016_stauros-niarxos1

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζει το πρόγραμμα εκδηλώσεών του, και ο Νοέμβριος υπόσχεται πολλές και διαφορετικές εμπειρίες για  όλες τις ηλικίες.

Παράλληλα με τις προτεινόμενες δραστηριότητες, το ΚΠΙΣΝ αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για καθημερινή επίσκεψη κατά τις πρωινές ώρες. Φιλοδοξώντας να προσελκύσει ένα συνεχώς ευρύτερο κοινό και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις των πολιτών, το ΚΠΙΣΝ προσφέρει υπηρεσίες και προγράμματα που ενισχύουν το πλαίσιο μιας δημιουργικής και αναζωογονητικής επίσκεψης.

Από την 1η Νοεμβρίου ακολουθεί το χειμερινό ωράριο λειτουργίας (Πάρκο Σταύρος Νιάρχος 06.00 – 20.00, Φάρος, Αγορά, Στίβος 06.00 – 00.00, Κέντρο Επισκεπτών 09.00 – 22.00).

Αθλητισμός

Ο Στίβος του ΚΠΙΣΝ με τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής είναι ανοιχτός από τις 06.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο για όλους. Παράλληλα, από Δευτέρα έως Παρασκευή καθηγητές φυσικής αγωγής βρίσκονται στον χώρο (06.30-09.30 και 18.30-21.30) προσφέροντας συμβουλές άσκησης. Ο ευρύτερος εξωτερικός χώρος του έργου και ο ποδηλατόδρομος που αναπτύσσεται περιμετρικά του, προσκαλούν άτομα όλων των ηλικιών να επισκεφθούν το ΚΠΙΣΝ στον ελεύθερο χρόνο τους ακολουθώντας το προσωπικό τους πρόγραμμα εκγύμνασης ή συμμετέχοντας σε κάποιο από τα καθημερινά προγράμματα άθλησης.

Ψηφιακές υπηρεσίες 

Για την ενημέρωση των επισκεπτών το ΚΠΙΣΝ προσφέρει δωρεάν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών με δυνατότητα πρόσβασης στο internet, οι οποίοι βρίσκονται στο ισόγειο του κτηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ). Μέσω της πλατφόρμας www.pressreader.com, οι επισκέπτες, χρησιμοποιώντας είτε τους σταθερούς υπολογιστές είτε τις κινητές συσκευές τους, έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 5.000 περιοδικά και εφημερίδες σε ψηφιακή μορφή. Επιπλέον, σε όλους τους χώρους διατίθεται δωρεάν WiFi (όνομα δικτύου: SNFCC-FREE-WIFI).

Εκδηλώσεις Νοεμβρίου

Συναυλία Gadjo Dilo: Οι Gadjo Dilo κατόρθωσαν να συνδυάσουν τη μουσική ιδιοφυία του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt με την ελληνική μουσική σκηνή του ’50 και του ’60, δημιουργώντας το δικός τους μουσικό στυλ. Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου θα δώσουν μια μοναδική συναυλία στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ, ταξιδεύοντας το κοινό στη μαγεία της τσιγγάνικης τζαζ παράδοσης.

Jazz Διαχρονίες: Οι Jazz Διαχρονίες συστήθηκαν τον περασμένο μήνα και με τις ρυθμικές τζαζ μελωδίες τους, συνεπήραν το κοινό. Τον Νοέμβριο, το μουσικό ταξίδι συνεχίζεται κάθε Παρασκευή, με οδηγό ελληνικά τζαζ σχήματα: Eva & the Apples (4/11), Swing Shoes ft. Sugaspank! (11/11), Sera Bellos Quintet (18/11) και Penny Baltatzi (25/11).

Music Escapades: Οι ονειρικές μουσικές εξορμήσεις των Music Escapades συνεχίζονται, με ένα αφιέρωμα στις γυναικείες σύγχρονες φωνές της ελληνικής indie σκηνής. Angelika Dusk (5/11), Σtella (19/11) και Daphne and the Fuzz (26/11).

Park Your Cinema: Τα χειμερινά Σάββατα του Νοεμβρίου υποδέχονται «Τα Τέρατα της Universal» σε μια ενότητα αφιερωμένη σε κλασικές ταινίες τρόμου (Δράκουλας 5/11, Φρανκενστάιν 12/11, Η Μούμια 19/11 και Ο Αόρατος Άνθρωπος 26/11), ενώ οι Κυριακές είναι και πάλι αφοσιωμένες στο διάβασμα με τον δεύτερο κύκλο της ενότητας «Τεύχος: Βιβλιοθήκη» (Πιο Παράξενο κι από Παράξενο 6/11, Η Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης 13/11, Φαρενάιτ 20/11 και Τέλος Διαδρομής 27/11).

Δραστηριότητες για παιδιά: Θεατρικό εργαστήριο, Παρκολυμπιάδα, Μαθήματα ποδηλάτου, Εργαστήριο χορού στη Φύση και πολλές ακόμα καλλιτεχνικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες μαθαίνουν στους μικρότερους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ τη χαρά της συνεργασίας και τους φέρνουν σε επαφή με τη φύση αλλά και τη σύγχρονη αστική κουλτούρα. Οι μικροί σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία κάθε Κυριακή να απολαύσουν στη μεγάλη οθόνη αγαπημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων (Εγώ, Ο Απαισιότατος 6/11, Εγώ, Ο Απαισιότατος 2 13/11, Λόραξ 20/11 και Minions 27/11).

Αθλητισμός και Ευεξία: Οι υπέροχοι εξωτερικοί χώροι του ΚΠΙΣΝ αποτελούν ιδανική τοποθεσία για κάθε είδους ατομική ή ομαδική αθλητική δραστηριότητα. Καθημερινά, προσφέρονται μαθήματα yoga, pilates, αερόβιας άσκησης και είναι προσβάσιμα στο κοινό τα υπαίθρια όργανα που βρίσκονται στο χώρο του Στίβου, όπου υπό την καθοδήγηση προπονητών, κάθε επισκέπτης μπορεί να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης. Επίσης, τον Νοέμβριο, διεξάγεται για δεύτερη φορά το Backwards Run (6/11) προκαλώντας τους δεινούς δρομείς να τρέξουν προς τα πίσω, ένας αγώνας δρόμου 5χλμ αποκλειστικά για άντρες (27/11), ενώ όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τα όριά τους μπορούν να συμμετάσχουν στο Hot Triathlon II (12/11), το οποίο συνδυάζει τρέξιμο, κωπηλατική άσκηση εδάφους και επαναλαμβανόμενο τρέξιμο σε σκάλες.

Δραστηριότητες για ενήλικες: Ο Νοέμβριος περιλαμβάνει  πληθώρα δημιουργικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων για ενήλικες με στόχο να εμπνευσθούν οι επισκέπτες να αναπτύξουν τις ικανότητες και τις γνώσεις τους. Οι θεματικές των εκδηλώσεων διαμορφώνονται γύρω από καίρια ζητήματα της σύγχρονης καθημερινότητας, όπως το περιβάλλον,  η εύρεση εργασίας και ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η απώλεια της μνήμης, αλλά και γύρω από σταθερά ζητήματα όπως η υγεία και τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών. Παράλληλα, το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί δύο συναντήσεις αφιερωμένες στην διεθνή διοργάνωση του Μαραθωνίου, όπου κορυφαίοι Έλληνες δρομείς θα μας μιλήσουν για την εμπειρία της συμμετοχής τους. Επιπλέον, η εκδήλωση «Τα ελληνικά Πανεπιστήμια συναντώνται με Έλληνες Ακαδημαϊκούς του εξωτερικού» (7/11) προσκαλεί Έλληνες εκπαιδευτικούς να ενημερωθούν για το πρόγραμμα Υποτροφιών της Ελληνικής Διασποράς που προάγει την ανάπτυξη των συνεργατικών σχέσεων Ελλήνων του εξωτερικού με ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ, είναι ελεύθερη.

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76