UA-49499200-1

«Κοινωνική Οικονομία και δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων»

16.2.2015_Κοινωνική Οικονομία και δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» διοργανώνει την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 στη Σπάρτη, Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων», στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Σχεδίου Δράσης: «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ». 

Εισηγητές στην εκδήλωση είναι η κυρία Χριστίνα Μακρυσοπούλου – Δήμος Σπάρτης, ο κ. Γιάννης Παπαδημητρίου – Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΕ και ο κ. Μιχάλης Πουλάκης – Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ.

Το Τοπικό Σχέδιο περιλαμβάνει έναν ολοκληρωμένο κύκλο παρεμβάσεων που προωθούν την ένταξη στην αγορά εργασίας, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε τομείς της Κοινωνικής Οικονομίας στη Λακωνία. Στηρίζει, δηλαδή, τον κοινωνικό χαρακτήρα της τοπικής ανάπτυξης, δίνοντας προτεραιότητα σε πρωτοβουλίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχουν στον πυρήνα τους την υπηρέτηση κοινωνικών σκοπών και στόχων για την επίτευξη μιας Κοινωνικής και Συλλογικής Ευημερίας.

Γιατί Κοινωνική Οικονομία σημαίνει κοινωνική ανταμοιβή και οικονομική ανταπόδοση ως αναπόσπαστο κομμάτι της συλλογικής οργάνωσης και δράσης, καθώς δεν εστιάζει στο κέρδος, αλλά στο συλλογικό όφελος, την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Στο Τοπικό Σχέδιο εντάσσονται 120 άνεργοι, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και νέοι επιστήμονες, οι οποίοι είναι δημότες ή κάτοικοι των Δήμων Σπάρτης και Ανατολικής Μάνης. 

Η Εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στην Αίθουσα ΤΕΔΚ Ν. Λακωνίας (Δωριέων 11, Σπάρτη). 

Το έργο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη απαρτίζεται από τους εξής φορείς: 

Δήμο Σπάρτης, Δήμο Ανατολικής Μάνης, Αναπτυξιακή Εταιρεία Λακωνίας «Πάρνωνα-Ταϋγέτου» Α.Ε., ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε., ΑΡΩΓΗ Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας, ΔΙΑΣΤΑΣΗ Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε., CONSUL Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Α.Ε., Strategy & Communication ADVISORS Ε.Π.Ε., Σύμβουλοι Διοίκησης και Ανάπτυξης Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης – A.T. Management Ε.Π.Ε., Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων και Έργων Α.Ε. – BPM A.E.

 

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76