UA-49499200-1

Κατηγορείται 49χρονος για κλοπές σε ορυχείο της ΔΕΗ και ελαιοτριβείο στην Αρκαδία

13.1.2015_Ληστεία σε κατάστημα-υπεραγορά στη Σκάλα ΛακωνίαςΕξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, δύο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε επιχείρηση και σε χώρους εργασίας ορυχείου της Δ.Ε.Η. στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 49χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι, ο ανωτέρω, είχε διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών:

  • Κατά το χρονικό διάστημα από την 24.7.2011 το μεσημέρι έως την 25.7.2011 το πρωί, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, διέρρηξε στεγασμένους χώρους εργασίας σε ορυχείο της Δ.Ε.Η. και αφαίρεσε πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, μηχανημάτων και εργαλείων.
  • Κατά το χρονικό διάστημα από την 22.12.2014 το βράδυ έως την 23.12.2014 το πρωί, στο 2ο χλμ της Εθνικής Οδού Μεγαλόπολης-Τρίπολης, διέρρηξε χώρο κτιρίου που στεγάζεται επιχείρηση παραγωγής ελαιολάδου-ελαιοτριβείο και αφαίρεσε πάνω από -1,5- τόνο ελαιολάδου, χρήματα και μηχάνημα.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις -26.000- ευρώ, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των παθόντων.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία και αποθήκη ιδιοκτησίας του 49χρονου, που βρίσκεται σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, όπου βρήκαν μέρος των ανωτέρω αφαιρεθέντων αντικειμένων, το οποίο αποδόθηκε σε αρμόδιο υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και σε εκπρόσωπο της επιχείρησης αντίστοιχα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από -15,5- τόνοι πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, καθώς και πλήθος μηχανημάτων και εργαλείων  (αλυσοπρίονα, τρυπάνια, αντλίες κ.α.), για τα οποία ερευνάται η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης.

Όποιοι πολίτες ενδέχεται να αναγνωρίσουν κάποια από τα κατασχεθέντα αντικείμενα ή επιθυμούν να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά κλοπών, παρακαλούνται να προσέλθουν στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης ή να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27910-22222 και 27910-24122 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76