UA-49499200-1

Κέρδη 15 εκατ. δολαρίων από την οnline κυκλοφορία του «The Interview»

30.12.2014_Κέρδη 15 εκατ. δολαρίων από την οnline κυκλοφορία του «The Interview»Τον τίτλο της κορυφαίας από πλευράς εσόδων online ταινίας που κυκλοφόρησε ποτέ η Sony Pictures φαίνεται πως κατακτά το «The Interview», μόλις λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του, στις 24 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η ταινία απέφερε έσοδα άνω των 15 εκατ. δολαρίων, και μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου είχε κάνει πάνω από δύο εκατ. download.

Υπενθυμίζεται ότι η ταινία, η οποία είχε προκαλέσει την οργή του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, απεικονίζει ένα αμερικανικό σχέδιο δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ουν και αποτέλεσε το «μήλον της Έριδος» σχετικά με μια ευρείας κλίμακας κυβερνοεπίθεση κατά της Sony Pictures από μια ομάδα ονόματι «Guardians of Peace» – η οποία περιελάμβανε και τη διαρροή εμπιστευτικών δεδομένων σχετικά με εργαζομένους και δραστηριότητες της εταιρείας.

Η εταιρεία δεν προέβη σε κανονική κυκλοφορία μετά από απροσδιόριστες απειλές για επιθέσεις εναντίον κινηματογράφων. Σημειώνεται επίσης ότι το FBI ανακοίνωσε ότι η έρευνά του πάνω στην επίθεση είχε υποδείξει τη Βόρεια Κορέα ως  υπεύθυνη – κάτι το οποίο ακολουθήθηκε από σοβαρές αναταράξεις στο Ίντερνετ της απομονωμένης χώρας, τις οποίες πολλοί απέδωσαν σε κάποιου είδους κυβερνοεπίθεση αντιποίνων. Υπενθυμίζεται πως το καθεστώς αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή, αλλά περιέγραψε την επίθεση ως μια «ενάρετη πράξη».

Η Sony κατέστησε διαθέσιμη την ταινία στις ΗΠΑ και τον Καναδά μέσω του YouTube και του GooglePlay, του δικτύου του Xbox και τις ιστοσελίδας της, προς ενοικίαση και αγορά. Επίσης, πολλοί ήταν και οι επισκέπτες σε ανεξάρτητα σινεμά που επέλεξαν να την προβάλουν, μετά την άρνηση μεγάλων αλυσίδων να το κάνουν. Επίσης, το «The Interview» εμφανίστηκε και στο iTunes της Apple για ενοικίαση ή αγορά, όπως ανακοινώθηκε από τον Τομ Νέιμαρ, εκπρόσωπο της  εταιρείας.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76