UA-49499200-1

Κάλεσμα ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη Μάνη απευθύνει η Οικ. Πο. Κίνηση Μάνης

30-11-2016_%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%ad%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bd

Κάλεσμα συνάντησης, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα τοποθέτησης ανεμογεννητριών στη Μάνη, απευθύνει η Οικολογική και Πολιτιστική Κίνηση Μέσα Μάνης, στους Συλλόγους και τους Μανιάτες, οι οποίοι έχουν προσφύγει στο ΣτΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Κυριάκος Κοττέας και ο Γενικός Γραμματέας Κυριάκος Ζηλάκος, τονίζεται η αναγκαιότητα συνάντησης, προκειμένου να καθοριστούν απο κοινού οι απαιτούμενες ενέργειες.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016 στις 7:00 μμ, στο «Σπίτι του Μανιάτη» (Ένωση Απανταχού Μανιατών), στην οδό Πραξιτέλους 215, Πειραιάς-Πασαλιμάνι, ενώ θα ακολουθήσει και άλλη συγκέντρωση, αυτή τη φορά στη Μάνη.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Αγαπητοί φίλοι, συμπατριώτες και συμπατριώισσες,

Το θέμα της εγκατάστασης των 42 πρώτων ανεμογεννητριών στη Μάνη μπαίνει στην τελική ευθεία. Την 8η Φεβρουαρίου 2017 έχουμε την κρίσιμη συζήτηση της προσφυγής μας στο ΣτΕ.

Επιπλέον φαίνεται ότι οι εταιρείες των αιολικών θέλουν να τελειώσουν το θέμα το δυνατό συντομότερο. Οι Γερμανικές βιομηχανίες περιμένουν τα εκατό πρώτα εκατομμύρια για τις ανεμογεννήτριές τους και οι εγχώριοι εταίροι τους βιάζονται να εισπράξουν το μερίδιό τους.

Η Μάνη έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο μεγάλων συμφερόντων, εγχώριων και ξένων, που προχωρούν με χαρακτηριστική σιγουριά, για να μην πούμε και αλαζονεία. Γύρω τους ένα ολόκληρο σύστημα τους προστατεύει και τους διευκολύνει, προφανώς με το αζημίωτο.

Έχουμε κι εμείς όπλα. Πιο παλιά και πιο δοκιμασμένα. Το δίκιο μας και το μανιάτικο κεφάλι το αγύριστο. Αλλά χρειάζεται και προγραμματισμός και δράση.

Σας καλούμε την

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016 στις 7:00 μμ, στο «Σπίτι του Μανιάτη» (Ένωση Απανταχού Μανιατών), στην οδό Πραξιτέλους 215, Πειραιάς-Πασαλιμάνι. Θα σας ενημερώσουμε για τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα και θα καθορίσουμε όλοι μαζί την κλιμάκωση των ενεργειών μας. Θα ακολουθήσει και άλλη συγκέντρωση, αυτή τη φορά στη Μάνη».

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76