UA-49499200-1

«Κάθε παλιό να σβηστεί»

10.1.2015_«Κάθε παλιό να σβηστεί»Το νέο βιβλίο του Χρήστου Πασαλάρη με τίτλο «Κάθε παλιό να σβηστεί», περιλαμβάνει 120 άρθρα του γραμμένα κατά την πενταετία της κρίσης και παρουσιάζεται το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, με εκλεκτούς καλεσμένους στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου.

Σημαντικά ονόματα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας θα συμμετάσχουν στην παρουσίαση του νέου βιβλίο του Χρήστου Πασαλάρη. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο ευρωβουλευτής του Σύριζα Μανώλης Γλέζος, η βουλευτής και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ο εκδότης και διευθυντής της Real News Νίκος Χατζηνικολάου, ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος και ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βίκυ Ανδρικοπούλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο τίτλος του βιβλίου είναι εμπνευσμένος από το πρώτο αντιστασιακό τραγούδι που τραγουδούσε η νεολαία κρυφά στο προαύλιο του πανεπιστημίου, κατά τα χρόνια της κατοχής. Η αντίσταση λοιπόν, στην ξένη κατοχή είναι το κυρίαρχο μήνυμα στα 120 άρθρα του Χρήστου Πασαλάρη στη Real News κατά την πενταετία της κρίσης, που τώρα παραδίδονται στον αναγνώστη.

Η πρόταση του Χρήστου Πασαλάρη είναι μετά τις εκλογές να προκύψει μια νέα φουρνιά πολιτικών που αγκαλιασμένοι σφιχτά θα αξιοποιήσουν τους θησαυρούς της χώρας και θα την οδηγήσουν σε ένα νέο χρυσό αιώνα.

Ο συγγραφέας: Ο Χρήστος Πασαλάρης έκλεισε τον Ιούνιο του 2014 εβδοµήντα τέσσερα χρόνια στο δηµοσιογραφικό λειτούργηµα. Τα σαράντα από αυτά υπήρξε διευθυντής των µεγαλύτερων αθηναϊκών εφηµερίδων, όπως Τα Νέα, Η Βραδυνή, Απογευµατινή, Μεσηµβρινή, Ελεύθερος Τύπος και το περιοδικό Επίκαιρα, που κατέκτησαν κορυφαίες κυκλοφορίες. Εργάστηκε άλλα τριάντα χρόνια ως αρχισυντάκτης, σύµβουλος έκδοσης ή αρθρογράφος στις εφηµερίδες Ριζοσπάστης, Εµπρός, Αθηναϊκή, Ελληνικός Βορράς, Realnews και σε εφηµερίδες του εξωτερικού.

Εισήγαγε τη δηµοτική γλώσσα στην ειδησεογραφία των εφηµερίδων (στα Νέα), καθιέρωσε το «βιβλίο τσέπης» µε τα «Βίπερ» (στον «Πάπυρο»), έφερε τα ανθρώπινα θέµατα στις πρώτες σελίδες (στα Νέα), προώθησε τη Μικρή Αγγελία (στα Νέα και στην Απογευµατινή), πρωτοπόρησε στην εισαγωγή της νέας τεχνολογίας στον ηµερήσιο Τύπο και έπεισε τους εκδότες Μπότση, Βουδούρη και Λαµπράκη να χαρίσουν την περιουσία τους στα οµώνυµα ιδρύµατα. Επί πενήντα χρόνια δίδαξε τη δηµοσιογραφία σε ιδιωτικές σχολές, µε τελευταία τη σχολή του Antenna. Πολλοί από τους πιο διακεκριµένους ανθρώπους των ΜΜΕ υπήρξαν µαθητές του.

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη

 

Check Also

«Ρωγμή του Θάρρους» από τον Θεόδωρο Σταυριανόπουλο

Την Τετάρτη το απόγευμα, 13 Απριλίου 2022, στον όμορφο χώρο του παραλιακού καταστήματος – καφέ …

G-EZ117CQG76