UA-49499200-1

Ισπανία: Υπέγραψε την παραίτησή του από τον θρόνο ο Χουάν Κάρλος

19.6.2014_Υπέγραψε την παραίτησή του από τον θρόνο ο Χουάν ΚάρλοςΗ βασιλεία του Χουάν Κάρλος της Ισπανίας βρίσκεται στις τελευταίες ώρες της, καθώς ο Ισπανός μονάρχης υπέγραψε το διάταγμα – νόμο με τον οποίο παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του υιού του, διαδόχου Φιλίππου.

Ο Χουάν Κάρλος, 76 ετών, υπέγραψε το διάταγμα σε τελετή στο Βασιλικό Παλάτι στη Μαδρίτη, παρουσία μόλις 160 προσκεκλημένων.

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, ο Φελίπε, 46 ετών, θα αναλάβει τα καθήκοντα του βασιλιά της Ισπανίας, ενώ η επίσημη ανάληψη καθηκόντων θα γίνει την Πέμπτη το πρωί.

Την διαδοχή υποστήριξαν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Ισπανίας, το κεντροδεξιό, κυβερνών Λαϊκό Κόμμα και το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ισπανίας.

Ο βασιλιάςστάθηκε με την βασίλισσα Σοφία στα δεξιά του και τον διάδοχο Φίλιππο, καθώς και την σύζυγό του, πριγκίπισσα Λετίσια στα αριστερά του, ενώ γινόταν η ανάγνωση του περιεχομένου του νόμου για τη διαδοχή.

Μετά την υπογραφή από τον βασιλιά, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι υπέγραψε επίσης τον νόμο.

Οι προσκεκλημένοι ξέσπασαν στη συνέχεια σε χειροκροτήματα, δύο ακόμη πριγκίπισσες πλησίασαν τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ενώ έγινε και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76