UA-49499200-1

Ιαπωνία: Περισσότεροι οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από τα πρατήρια υγρών καυσίμων

24.2.2015_Ιαπωνία περισσότεροι οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Η έκθεση που δημοσιεύθηκε από τη Nissan, το μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων στην Ιαπωνία, υπολογίζει ότι υπάρχουν στη χώρα 40.000 σημεία ηλεκτρικής φόρτισης έναντι 34.000 πρατηρίων βενζίνης.

Η Ιαπωνία διαθέτει πλέον περισσότερους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων απ’ ό,τι πρατήρια υγρών καυσίμων, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε από τη Nissan, το μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων στην Ιαπωνία, υπολογίζει ότι υπάρχουν στη χώρα 40.000 σημεία ηλεκτρικής φόρτισης έναντι 34.000 πρατηρίων βενζίνης. Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται τα σημεία φόρτισης που έχουν εγκατασταθεί σε ιδιωτικές κατοικίες, αλλά όχι οι συμβατικές ηλεκτρικές πρίζες, όπου τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν επίσης να φορτιστούν.

Η Nissan τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 160.000 πωλήσεις του ηλεκτρικού μοντέλου LEAF παγκοσμίως. Ωστόσο οι πωλήσεις εντός Ιαπωνίας δεν ήταν τόσο υψηλές όσο επιθυμούσε η εταιρεία, και ένας από τους λόγους ήταν η ανησυχία των καταναλωτών για εύρεση διαθέσιμων σταθμών φόρτισης σε περίπτωση ανάγκης. Σε αυτήν την τάση αποδίδεται η κατακόρυφη άνοδος δημιουργίας σταθμών φόρτισης τα τελευταία έτη.

«Ένα σημαντικό στοιχείο της συνεχιζόμενης ανάπτυξης της αγοράς είναι η ανάπτυξη της υποδομής φόρτισης», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Nissan, Τζόζεφ Πίτερ. Το εγχείρημα αυτό ευνοείται από τα κυβερνητικά μέτρα που προσφέρουν ελκυστικά οικονομικά κίνητρα στις εταιρείες για τις επενδύσεις σε υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η επέκταση του δικτύου σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεχίζεται αμείωτη επίσης στην Αυστραλία και κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου συγκεκριμένα η Καλιφόρνια αποτελεί τη μεγαλύτερη σχετική αγορά.

Εξάλλου η ανταγωνίστρια εταιρεία Toyota ανακοίνωσε πως οι προπαραγγελίες του νέου αυτοκινήτου της που θα χρησιμοποιεί καύσιμα υδρογόνου έχουν επίσης ξεπεράσει τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων: Εξόρμηση στη χερσόνησο του Μαλέα

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, πεζοπορική …

G-EZ117CQG76