UA-49499200-1

Θεσσαλονίκη: GreenWave Festival από 18 ως 21 Σεπτεμβρίου

18.9.2014_Θεσσαλονίκη  GreenWave Festival από 18 ως 21 ΣεπτεμβρίουΤο GreenWave Festival, μια εναλλακτική «πράσινη» γιορτή, διοργανώνεται από την Πέμπτη 18 έως και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Πάρκο ΧΑΝΘ (χώρος πρώην αναψυκτηρίων, δίπλα στο Θέατρο Κήπου) στη Θεσσαλονίκη.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται, τα τελευταία τρία χρόνια από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με οργανώσεις, δίκτυα, άτυπες ομάδες της πόλης. Υλοποιείται χάρη στην εθελοντική προσφορά πλήθους ανθρώπων που διαθέτουν χρόνο και ενέργεια τους τόσο σε θέματα οργάνωσης και  σχεδιασμού όσο και σε πρακτικά ζητήματα καθ’όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Από το 2011 που ξεκίνησε, συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους κάθε Σεπτέμβριο, που ελεύθερα και αυτόνομα συνεταιρίζονται, συνδιαλέγονται, επικοινωνούν, δρουν και λύνουν τοπικά προβλήματα επιβίωσης, περιβάλλοντος, αλληλεγγύης κλπ.

Το φετινό GreenWave έχει κεντρικό θέμα την υποθήκευση του μέλλοντος των νέων και στέλνει το μήνυμα «ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ το μέλλον μας!».

Πώς αντιμετωπίζουν οι νέες και οι νέοι αυτό το μέλλον που φτιάχτηκε γι’ αυτές/ούς, χωρίς αυτές/ούς; Ποια είναι η στάση τους στο πρόβλημα της ανεργίας και στην οικονομική απομόνωση; Ενδιαφέρονται για το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, κι αν ναι, πώς επιλέγουν να εκφράσουν την αντίθεση τους και να οργανώσουν την αντίσταση τους; Όλα αυτά κι άλλα πολλά θέλει να αναδείξει το GreenWave2014 κοινωνώντας σε όλους το μήνυμα πως «ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ το μέλλον μας!.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το φεστιβάλ εκτός από τις κεντρικές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων, συζητήσεις, προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις, εργαστήρια κάθε είδους (δημιουργικά, καλλιτεχνικά βιωματικά, επιμορφωτικά) για παιδιά αλλά και για μεγάλους, ποδηλατοδρομίες και συναυλίες.

Θα παρευρεθούν επίσης παραγωγοί και μεταποιείς αγροτικών βιολογικών προϊόντων, καλλιτέχνες και χειροτέχνες, κατασκευαστές και εμπειροτέχνες.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας νεολαίας 2014».

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν.

—Μουσικό πρόγραμμα

Greenwave Festival 2014 (18-21/09/2014)

Πέμπτη 

Εναλλάξ (Κοζάνη) – Έντεχνο, Ρεμπέτικο
Ούτε Σπόντα – Oute Sponda – Έντεχνο
Γιάννης Μήτσης – Έντεχνο
UnknownArtist + Live Band – Alternative

Παρασκευή

Sol y Azucar Latin Band & JP gruppo da ballo – Latin / Tango
The Medleys – Musical
Deep in the Top – Blues

+Κρουστόφωνο

Σάββατο 

JASM – Jazz
The Meanwhiles – Retro Music
The athlions – Blues με κανονάκι
Caustic real – Rock ‘N’ Roll

+Κρούση

Κυριακή

Από πριν και από μετά (Αριδαία) – Έντεχνο
Για.Για.Κω – Ρεμπέτικο, Παλιό Λαϊκό

Πηγή: econews.gr

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76