UA-49499200-1

Η τραγική λίστα με τα 373 παιδιά που σκοτώθηκαν στη Γάζα

6..8.2014_Παιδάκια ΓάζαΤα ονόματα των εκατοντάδων παιδιών που σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Save the Children με τη μορφή ολοσέλιδων καταχωρήσεων στα φύλλα των βρετανικών εφημερίδων την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, 373 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από τις 8 Ιουλίου που μαίνονται οι συγκρούσεις στον παλαιστινιακό θύλακα.
«Ο θάνατος ενός παιδιού είναι ήδη πολύς, 373 νεκρά παιδιά είναι ύβρις και κηλίδα στην παγκόσμια συνείδηση» δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Save the Children Τζάστιον Φόρσαϊθ.
Ο Τζάστιν Φόρσαϊθ δήλωσε ότι οι καταχωρήσεις «αποκαλύπτουν την ωμή πραγματικότητα» στη Λωρίδα της Γάζας.
«Το να βλέπει κάποιος τα ονόματα παιδιών, ορισμένα ηλικίας μόλις λίγων μηνών, να είναι γραμμένα με έντονα μαύρα γράμματα αποκαλύπτει τις διαστάσεις της τραγωδίας που ζουν τα παιδιά στη Γάζα. Ο θάνατος ενός παιδιού είναι ήδη υπερβολικός, 373 νεκρά παιδιά είναι κάτι εξοργιστικό που σπιλώνει τη συνείδηση του κόσμου.
Καταδικάζουμε όλες τις επιθέσεις εναντίον αμάχων στη Γάζα και το Ισραήλ και δημοσιεύοντας αυτά τα ονόματα υπενθυμίζουμε στον κόσμο την επείγουσα ανάγκη να ασκηθούν πιέσεις για μία μόνιμη εκεχειρία. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα θυσιαστούν άσκοπα άλλες παιδικές ζωές» υπογράμμισε.

 

Πηγή: madata.gr

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76