UA-49499200-1

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Travel Market 2017»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ «Πελοπόννησος Α.Ε.», συμμετείχε για μία ακόμη χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Travel Market (WTM) 2017», η οποία άνοιξε τις πύλες της στις 6 Νοεμβρίου 2017.

Η World Travel Market αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, αφού είναι μία από τις εκθέσεις που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του συνόλου της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Η έκθεση διεξήχθη στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ExCel του  Λονδίνου, η διάρκειά της ήταν τρεις ημέρες και συμμετείχαν περισσότεροι από 5.000 εκθέτες και 50.000 επισκέπτες.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου φιλοξενήθηκε σε δικό της χώρο εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, όπου συμμετείχαν  Έλληνες  συνεκθέτες, Περιφέρειες, προορισμοί, τουριστικοί φορείς και επιχειρήσεις.  Η παρουσία της Ελλάδας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου ειδικότερα, ήταν δυναμική και πλαισιώθηκε από σειρά εκδηλώσεων και συναντήσεων με σημαντικούς φορείς και εκπροσώπους του τουρισμού από την παγκόσμια αγορά.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από την κα Αντωνία Μπούζα, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Τουρισμού Μεσσηνίας και τον κο Γιώργο Πετρίτση Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Τουρισμού Κορινθίας. Η συμμετοχή επίσης πλαισιώθηκε από εκπροσώπους των Δήμων Σπάρτης  και Ερμιονίδας, του Συλλογού Επαγγελμετιών Τολού , του Οργανισμού Τουρισμού Λουτρακίου και επιχειρηματίες της Πελοποννήσου.

Το Περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκαν η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, οι οποίοι καλωσόρισαν τη συμμετοχή της Πελοποννήσου. Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στην εθνική τουριστική πολιτική η οποία στοχεύει στην καθιέρωση της Ελλάδας ως παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός. Τόνισε επίσης την σημασία του τουρισμού ο οποίος αποτελεί κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και στόχος είναι τα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη να διαχυθούν σε όλους τους προορισμούς και τις τοπικές κοινωνίες.

Το περίπτερο επίσης επισκέφθηκε ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός καθώς και Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες άλλων Περιφερειών και φορείς τουρισμού, οι οποίοι συνομίλησαν με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής μας, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της εξωστρέφειας μέσω της συμμετοχής  της χώρας μας σε διεθνή γεγονότα προβολής, για την τόνωση του τουριστικού τομέα.

Στη συνέντευξη τύπου της Ελληνίδας Υπουργού παρευρέθηκε η καταξιωμένη κα Joanna Lumley Βρετανίδα συγγραφέας, ηθοποιός  και παρουσιάστρια του ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων Greek Odyssey που είχε προβληθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα.  Η κα Lumley μοιράστηκε με πάθος που ενθουσίασε το κοινό με τις προσωπικές της εμπειρίες από τα ταξίδια της στην Ελλάδα επί σειρά ετών και μίλησε με θερμά λόγια για την Πελοπόννησο.

Τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο εκδήλωση καλωσορίσματος σε δύο γκρουπ τουριστικών πρακτόρων, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τον προορισμό, καθώς επίσης και να γευτούν Πελοποννησιακά κρασιά και να συμμετάσχουν σε κουίζ ερωτήσεων σε σχέση με χαρακτηριστικά προϊόντα της περιοχής.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκαν σημαντικά προκαθορισμένα ραντεβού μεταξύ των επαγγελματιών της περιοχής με  tour operators και τουριστικούς φορείς από όλο τον κόσμο, στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να προβάλλουν την επιχείρησή τους, να διαφημιστούν, να δικτυωθούν, προσβλέποντας σε σημαντικές εμπορικές συμφωνίες για το μέλλον.

Στο πλαίσιο της WTM η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργάνωσε από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου καλλιτεχνική έκθεση φωτογραφίας με επιλεγμένες αεροφωτογραφίες από την Πελοπόννησο, με στόχο την ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του προορισμού και την προβολή της απαράμιλλης ομορφιάς των τοπίων των πέντε περιφερειακών ενοτήτων. Η συγκεκριμένη έκθεση αεροφωτογραφίας με τίτλο «Mythical Peloponnese-As Seen by the Gods» έλαβε χώρα στο Ελληνιστικό κέντρο του Λονδίνου, στην καρδιά της πόλης.

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης στην οποία συμμετείχαν ηγετικά στελέχη της βρετανικής τουριστικής αγοράς αλλά και δημοσιογράφοι από μεγάλα μέσα. Επίσης την έκθεση επισκέφτηκαν  ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της Δυτικής Ελλάδας κ. Κώστας Καρπέτας, ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ελλάδας στο Λονδίνο κ. Αντώνης Κατεπόδης και ο δεύτερος Εμπορικός Ακόλουθος της Ελλάδας στο Λονδίνο κ. Δημήτρης Θωμόπουλος οι οποίοι συνομίλησαν με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου για θέματα που απασχολούν τον παγκόσμιο τουρισμό, με έμφαση στη βιώσιμη και ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη με προτάσεις μακροπρόθεσμων τουριστικών πολιτικών.

Τα αποτελέσματα της συμμετοχής στην WTM, κρίνονται θετικά, καθώς υπήρξε μεγάλη επισκεψιμότητα και ενδιαφέρον για τον προορισμό, γεγονός που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των στοχευμένων δράσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76