UA-49499200-1

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τις παραγωγικές τάξεις της Πελοποννήσου

7-10-2016_%ce%b7-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9

Συστατικό στοιχείο της οικονομίας της Κορινθίας και της Πελοποννήσου, αλλά και της προσπάθειας των παραγωγικών δυνάμεων, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την 7η Πανελλήνια Έκθεση «Κορινθία 2016», κατά την τοποθέτησή του στην τελετή εγκαινίων την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στον Ισθμό της Κορίνθου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στην Κορινθία, πρόταξε για μια ακόμα φορά την ανάγκη συνεργασίας των υγιών πολιτικών δυνάμεων του τόπου, ώστε να στηριχθεί και να ενισχυθεί η παραγωγική δυναμική που μπορεί να αναπτύξει το εύρος της οικονομίας.

Απαιτούνται τολμηρές αποφάσεις από τολμηρές ηγεσίες
Σε αυτή την προσπάθεια ο κ. Τατούλης επανέλαβε την πάγια θέση του ότι απαιτούνται τολμηρές αποφάσεις από τολμηρές ηγεσίες, «καθώς μεσσίες δεν υπάρχουν που θα προσφέρουν εύκολες και μαγικές λύσεις».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε ειδική αναφορά στο σχέδιο της Περιφερειακής αρχής για την ανάπτυξη του τουριστικού της προϊόντος, το οποίο, αφενός, αποτελεί ένα εκ των πιο δυναμικών παραγόντων της Πελοποννησιακής οικονομίας και, αφετέρου, αυξήθηκε κατά 18%.

«Η κάθε Κυβέρνηση οφείλει να λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας» σημείωσε ακολούθως ο Περιφερειάρχης και τόνισε, ότι «οι Περιφέρειες είναι αυτές που θα πρέπει να ασχοληθούν με το ζήτημα της ανάπτυξης, σύμφωνα άλλωστε με τις προβλέψεις του Καλλικράτη».

7-10-2016_%ce%b7-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9 7-10-2016_%ce%b7-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9

Οι Περιφέρειες απέδειξαν ότι μπορούν να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τους πόρους του ΕΣΠΑ, πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, καθώς για πρώτη φορά στη χώρα αξιοποιήθηκαν οι πόροι του σε τέτοιο επίπεδο και με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύσουν τομείς της πραγματικής οικονομίας και τόνισε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες των Περιφερειών.

Η Περιφέρεια θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στους πολίτες απέναντι στις κατασχέσεις
Αναφορά στα «κόκκινα» δάνεια και τις κατασχέσεις έκανε ακόμη στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημειώνοντας ότι «αποτελούν απαράδεκτες λογικές και πρακτικές εκείνες που θίγουν την ιδιοκτησία» και έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι η Περιφερειακή αρχή θα σταθεί αρωγός και θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια σε όποιον πολίτη της Πελοποννήσου επιχειρήσουν να προχωρήσουν σε κατάσχεση της περιουσίας του.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε τέλος στην έκθεση Πελοπόννησος EXPO, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου στην έδρα της Περιφέρειας και στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου, συμπεριλαμβανομένων της Ηλείας και της Αχαΐας. «Οι παραγωγικές τάξεις όλης της Πελοποννήσου δίνουν το δικό τους αγώνα για επιβίωση και η Περιφέρεια, για μια ακόμα φορά τις στηρίζει την προσπάθειά τους» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης.

Check Also

Παράκαμψη Σκάλας-Βλαχιώτη: Να λάμψει η αλήθεια ζητά ο Μανώλης Μάκαρης

Ένταση προκαλεί το πολυπόθητο εδώ και χρόνια έργο της παράκαμψης των οικισμών Βλαχιώτη και Σκάλας, …

G-EZ117CQG76