UA-49499200-1

Η Νίκη της Σαμοθράκης επέστρεψε στο Λούβρο

9.7.2014_Η Νίκη της Σαμοθράκης επέστρεψε στο Λούβρο_1Σαν χάδια μοιάζουν οι τελικές εργασίες που γίνονται από τους συντηρητές του μουσείου του Λούβρου πάνω στη Νίκη της Σαμοθράκης που στήθηκε ξανά στο βάθρο της, έτοιμη να υποδεχθεί τους εκατομμύρια επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο που στέκονται με δέος και σεβασμό μπροστά της.

Από χθες, μετά από δέκα μήνες απουσίας,  επέστρεψε στο μεγάλο κλιμακοστάσιο του μουσείου. Τους μήνες αυτούς είχε περισσή φροντίδα, ενώ εντοπίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν φθορές που σημειώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια : ίχνη που άφησαν τα εκμαγεία, μικρές ζημιές στις πτυχώσεις που προκλήθηκαν το 1939 όταν το άγαλμα ουσιαστικά αποσυναρμολογήθηκε προκειμένου να διασωθεί από τις λεηλατικές διαθέσεις των ναζί. Προέκυψαν όμως και νέες πληροφορίες: αποσυναρμαλογώντας τη βάση του αγάλματος διαπιστώθηκε ότι η στερέωσή του ήταν τοποθετημένη σε δύο διαφορετικά σημεία επάνω στη βάση, καθώς και ότι η μπορντούρα του ιματίου είχε το χρώμα του αιγυπτιακού  μπλε και ότι τα φτερά έμοιαζαν με πουλιού  που όταν τα μαζεύει, κάποια είναι ακόμα ορθωμένα.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

 

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76