UA-49499200-1

Ημέρα Μνήμης της NASA για το 2015

 28.1.2015_Ημέρα Μνήμης της NASA για το 2015

Φόρο τιμής στα πληρώματα του «Απόλλων 1» και των διαστημικών λεωφορείων Challenger και Columbia, καθώς και σε άλλα μέλη της, αποτίει σήμερα 28 Ιανουαρίου ηNASA.

Στο πλαίσιο της «Day of Remembrance» τιμώνται οι άνθρωποι της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας που έχασαν τις ζωές τους στο βωμό της εξερεύνησης και των ανακαλύψεων.

«Σήμερα θυμόμαστε και λέμε ‘ευχαριστώ’ για τις ζωές και τις συνεισφορές αυτών που πλήρωσαν το μέγιστο τίμημα προσπαθώντας να πάνε παραπέρα τα όρια των ανθρωπίνων επιτευγμάτων.

28.1.2015_Ημέρα Μνήμης της NASA για το 2015_1

Σε αυτή την ιερή περίσταση, παύουμε τις καθημερινές μας ρουτίνες και θυμόμαστε το πλήρωμα του STS-107 Columbia, το πλήρωμα του STS-51L Challenger, το πλήρωμα του Απόλλων 1, τον Μάικ Άνταμς, τον πρώτο νεκρό του διαστημικού προγράμματος ενώ πιλοτάριζε το Χ-15 Νο 3 σε δοκιμαστική πτήση και αυτούς που χάθηκαν σε δοκιμαστικές πτήσεις και αεροναυτική έρευνα κατά τη διάρκεια της ιστορίας μας. Αυτοί οι άνδρες και γυναίκες ήταν φίλοι μας, οικογένειά μας, συνάδελφοί μας.

28.1.2015_Ημέρα Μνήμης της NASA για το 2015_2

Είναι ακόμα. Καθώς πραγματοποιούμε ταξίδι στον Άρη, θα είναι μαζί μας. Έχουν τον αιώνιο σεβασμό μας, αγάπη και ευγνωμοσύνη. Σήμερα, η κληρονομιά τους ζει καθώς ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός εκπληρώνει την υπόσχεσή του ως σύμβολο ελπίδας για τον κόσμο και αλτήρας για αποστολές πιο μακριά στο ηλιακό σύστημα» γράφει σχετικά ο Τσάρλι Μπόλντεν, διοικητής της NASA και πρώην αστροναύτης.

Μπορείτε να δείτε το εκτενές αφιέρωμα της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας στην Ημέρα Μνήμης κάνοντας κλικ εδώ, http://www.nasa.gov/externalflash/DOR2015/index.html.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

 

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76