UA-49499200-1

Ζάκυνθος: Αδελφοποίηση με την ιδιαίτερη πατρίδα του Κομφούκιου

7.7.2014_Ζάκυνθος αδελφοποίηση με την ιδιαίτερη πατρίδα του ΚομφούκιουΤη Ζάκυνθο επισκέπτεται, από σήμερα Δευτέρα και έως την Τετάρτη 9 Ιουλίου, κυβερνητική αντιπροσωπεία συνοδευόμενη από κινεζικά ΜΜΕ, από την επαρχία Σαντόνγκ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με στόχο τη σύναψη διμερών σχέσεων στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού, μεταξύ των δύο περιοχών.
Αύριο, Τρίτη 8 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί τελετή αδελφοποίησης της επαρχίας Σαντόγκ με τον δήμο Ζακύνθου, στο δημαρχείο. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης γι’ αυτή την εκδήλωση, η κινεζική αντιπροσωπεία θα δωρίσει στον δήμο Ζακύνθου ένα άγαλμα του μεγάλου στοχαστή, εκπαιδευτικού και πολιτικού, Κομφούκιου, το οποίο εκφράζει την πρόθεσή της να προχωρήσουν στην οικοδόμηση των πολιτιστικών ανταλλαγών και την προώθηση του τουρισμού.
H επαρχία Σαντόνγκ αποτελείται από 17 νομούς, έχει έκταση 157.168 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι η δεύτερη σε πληθυσμό επαρχία της Κίνας, με περίπου 100 εκατομμύρια κατοίκους, και η γενέτειρα του Κομφούκιου.

O Κομφούκιος υπήρξε διάσημος Κινέζος διανοητής και κοινωνικός φιλόσοφος, οι διδασκαλίες και η φιλοσοφία του οποίου επηρέασαν βαθιά τη ζωή και τη σκέψη της Ανατολικής Ασίας. Υπήρξε ιδρυτής της Σχολής Ρου (Ru) της κινεζικής σκέψης. Οι διδασκαλίες του έθεσαν τα θεμέλια πολλών μεταγενέστερων κινέζικων απόψεων για την εκπαίδευση και την συμπεριφορά του ιδανικού άνδρα, πώς ένα τέτοιο άτομο θα πρέπει να ζει τη ζωή του και να αλληλεπιδρά με τους άλλους, και τα σχήματα της κοινωνίας και της διακυβέρνησης στα οποία θα πρέπει να συμμετέχει. Ο Fung Yu-lan, μια από τις μεγάλες αυθεντίες του 20ού αιώνα για την ιστορία της κινεζικής σκέψης, συγκρίνει την επιρροή του Κομφούκιου στην κινεζική ιστορία με εκείνη του Σωκράτη στη Δύση.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76