UA-49499200-1

Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός με 76-64 επί της Λαμποράλ Κούτσα

24.1.2015_Ευρωλίγκα - Ο Ολυμπιακός με 76-64 επί της Λαμποράλ Κούτσα

Με το Βασίλη Σπανούλη να κάνει μεγάλο ματς (27π, 6 ασίστ.) ο Ολυμπιακός πέρασε και το εμπόδιο της Λαμποράλ Κούτσα (76-64) και μετά από τέσσερις αγωνιστικές παραμένει αήττητος στον 6ο όμιλο του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν πραγματικά «μια ομάδα μόνος του» στο δεύτερο ημίχρονο.

Με εξαιρετική εμφάνιση «πήρε από το χέρι» τους Πειραιώτες που έχαναν ακόμη και με 11 πόντους στο ξεκίνημα του τρίτου 10λεπτου και τους οδήγησε στη μεγάλη νίκη, 4η σερί στην Β΄ φάση του θεσμού.

Στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός «έσφιξε» πολύ την άμυνά του και σε συνδυασμό με την κατάρρευση των Βάσκων στην τελευταία περίοδο, έφτασε σε μία ακόμη νίκη που τον καθιστά ως το μεγάλο φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση στους προημιτελικούς, αλλά και για την κατάκτηση μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου που δίνουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Πλέον, ο Ολυμπιακός θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη για να παίξει με την Αναντολού Εφές, η οποία ηττήθηκε από τη Νίζνι Νόβγκοροντ και, πλέον, το ματς με τους Πειραιώτες είναι «χωρίς αύριο» για τους Τούρκους που μετρούν ήδη δύο ήττες σε τέσσερα ματς.

Η Λαμποράλ κατάφερε στο πρώτο 10λεπτο να κλείσει καλά τους διαδρόμους προς τη ρακέτα και με σωστές επιθετικές προσπάθειες κατάφερε να πάρει προβάδισμα με… βραχεία κεφαλή (18-17).

Με 5/11 σουτ οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 5 πόντους (3-9), αλλά κατάφεραν να ισοφαρίσουν, πέρασαν μπροστά και τελικά έμειναν πίσω με ένα πόντο.

Το κακό επιθετικά βράδυ του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο δεύτερο 10λεπτο, όπου με 1/9 τρίποντα οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 10 πόντους, αλλά το σουτ του Πετγουέι λίγο πριν τη λήξη έριξε τη διαφορά στο -7 (35-28) για να κλείσει η περίοδος με τους Βάσκους στο +9 (28-37).

Η ισπανική ομάδα είχε 4/6 τρίποντα στο διάστημα αυτό, με τον Άνταμς να κάνει τη ζημιά (2τρ.) και συνολικά 8 πόντους. Από την ελληνική ομάδα ο Βασίλης Σπανούλης είχε 7 πόντους και 4 ασίστ, αλλά η άμυνα της Λαμποράλ ήταν προσαρμοσμένη επάνω του και περιορίστηκε σημαντικά.

Το τρίτο 10λεπτο ήταν προσωπικό σόου του Βασίλη Σπανούλη. Με 15 πόντους στο διάστημα αυτό (22 συνολικά) ο αρχηγός έπαιζε μόνος του τη Λαμποράλ και 1.24΄΄ πριν το τέλος από τη δική του ασίστ ο Χάντερ έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 52-51 για πρώτη φορά στο ματς.

Από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το προβάδισμα «ανέβηκαν» ψυχολογικά και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ξέφυγαν με 14 πόντους (13-0 σερί και 67-53) και δεν είχαν κανένα πρόβλημα στη συνέχεια να φτάσουν στη νίκη.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76