UA-49499200-1

Επιφανείς δημοσιογράφοι σε συλλεκτικά γραμματόσημα

21.1.2015_Επιφανείς δημοσιογράφοι σε συλλεκτικά γραμματόσημα

Παρουσίαση συλλεκτικής σειράς γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ, αφιερωμένων σε επιφανείς δημοσιογράφους, που έχουν φύγει από τη ζωή, θα λάβει χώρα σήμερα, Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, στις 12.30 μεσημέρι, στην αίθουσα της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Ειδικότερα,  η εν λόγω σειρά περιλαμβάνει τους δημοσιογράφους: Ιωάννη Ιάκωβο Μάγερ, Βλάση Γαβριηλίδη, Δημήτρη Ψαθά, Παύλο Παλαιολόγο, Μάριο Πλωρίτη, Αιμίλιο Χουρμούζιο, Μαρία Ρεζάν και Νίκο Καραντηνό. Τις σειρές των συλλεκτικών γραμματοσήμων θα παραλάβουν συγγενείς των τιμώμενων, στο έργο και την προσωπικότητα των οποίων θα αναφερθούν συνάδελφοί τους δημοσιογράφοι.

Στη συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων τιμώνται:

Α. Οι πρωτοπόροι της ελληνικής δημοσιογραφίας Ιωάννης Ιάκωβος Μάγερ (1798 – 1826) και Βλάσης Γαβριηλίδης (1848 – 1920).
Για την προσωπικότητα του Ιωάννη Ιάκωβου Μάγερ θα μιλήσει ο Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ιστορικού Μουσείου «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» Ι. Π. Μεσολογγίου Νίκος Κορδόσης και θα παραλάβει το γραμματόσημο ο πρέσβης της Ελβετίας, Λορέντζο Άμπεργκ.
Για την προσωπικότητα του Βλάση Γαβριηλίδη θα μιλήσει ο δημοσιογράφος  Γιώργος Λεονταρίτης και θα παραλάβει το γραμματόσημο εκ μέρους του Συνδέσμου Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων ΣΥΡΚΙ ο δημοσιογράφος Νίκος Μαγγίνας.

Β. Οι χρονογράφοι δημοσιογράφοι Δημήτρης Ψαθάς (1907 – 1979) και Παύλος Παλαιολόγος (1895-1984).
Για την προσωπικότητα του Δημήτρη Ψαθά θα μιλήσει ο δημοσιογράφος  Λευτέρης Παπαδόπουλος και θα παραλάβει το γραμματόσημο η κόρη του απεικονιζόμενου, Μαρία Ψαθά. Για την προσωπικότητα του Παύλου Παλαιολόγου θα μιλήσει ο δημοσιογράφος πρώην βουλευτής και υπουργός, Γιώργος Ρωμαίος, και το γραμματόσημο θα παραλάβει η εγγονή του απεικονιζόμενου, Μαρία Παλαιολόγου.

Γ. Οι επιφυλλιδογράφοι δημοσιογράφοι  Μάριος Πλωρίτης (1919-2006)  και Αιμίλιος Χουρμούζιος (1904-1973).
Για την προσωπικότητα του Μάριου Πλωρίτη θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης και το γραμματόσημο θα παραλάβει η σύζυγος του απεικονιζόμενου, Κάτια Δανδουλάκη. Για την προσωπικότητα του Αιμίλιου Χουρμούζιου θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Μίμης Παπαπαναγιώτου και θα παραλάβει το γραμματόσημο εκ μέρους της δημοσιογραφικής οικογένειας της «Καθημερινής» ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κατσίγερας.

Δ. Οι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι Μαρία Ρεζάν (1921-2004) και Νίκος Καραντηνός (1920- 2008).
Για την προσωπικότητα της Μαρίας Ρεζάν θα μιλήσει η δημοσιογράφος και συνδικαλίστρια μέλος του διοικητικού συμβουλίου  και πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέας της Ένωσης,  Νανά Νταουντάκη. Το γραμματόσημο θα παραλάβει ο γιός της απεικονιζόμενης, Μίλτος Ιωσήφ. Για την προσωπικότητα του Νίκου Καραντηνού θα μιλήσει η δημοσιογράφος Αριστούλα Ελληνούδη – Περλέγκα και το γραμματόσημο θα παραλάβει ο γιός του απεικονιζόμενου, Χάρης Καραντηνός.

21.1.2015_Επιφανείς δημοσιογράφοι σε συλλεκτικά γραμματόσημα_
Τέλος, η συλλεκτική σειρά περιλαμβάνει γραμματόσημο με το έμβλημα της ΕΣΗΕΑ και τη ρήση του Ι. Ι. Μάγερ «Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης», στο οποίο θα αναφερθεί ο π. πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Κιάος.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76