UA-49499200-1

Επιτυχία σημείωσε η ημερίδα του ΚΠΕ Μολάων για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων

18.12.2015_Επιτυχία σημείωσε η ημερίδα του ΚΠΕ Μολάων για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων

Το ΚΠΕ Μολάων, στο πλαίσιο του Έργου “Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία” στην Περιφέρεια Πελ/νήσου, το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, πραγματοποίησε  ημερίδα σε συνεργασία με το Δήμο Μονεμβασίας, την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου στους Μολάους,  με τίτλο: «Nέο σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή μας. Η συμβολή της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία».

18.12.2015_Επιτυχία σημείωσε η ημερίδα του ΚΠΕ Μολάων για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων_Δημητρακόπουλος
Θέμης Δημητρακόπουλος, σύμβουλος υπουργού παιδείας
18.12.2015_Επιτυχία σημείωσε η ημερίδα του ΚΠΕ Μολάων για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων_ Μπιλίνης
Μπάμπης Μπιλίνης εκπρόσωπος εθνικού οργανισμού ανακύκλωσης του υπουργείου περιβάλλοντος

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης και έκαναν σημαντικές παρεμβάσεις, ο σύμβουλος του υπουργού παιδείας κ. Θέμης Δημητρακόπουλος και ο εκπρόσωπος του εθνικού οργανισμού για την ανακύκλωση, του υπουργείου περιβάλλοντος, κ. Μπάμπης Μπιλίνης.

Το ενδιαφέρον του πολυπληθούς κοινού που παρακολούθησε την εκδήλωση, έμεινε αμείωτο ως το τέλος, αφού έγιναν πολύ σημαντικές εισηγήσεις και αναλύθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στο τεράστιο θέμα της διαχείρισης των  απορριμμάτων.

18.12.2015_Επιτυχία σημείωσε η ημερίδα του ΚΠΕ Μολάων για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων_Στρατηγάκος
Ηλίας Στρατηγάκος, αντιπεριφερειάρχης
18.12.2015_Επιτυχία σημείωσε η ημερίδα του ΚΠΕ Μολάων για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων_Μαυρομιχάλης
Κώστας Μαυρομιχάλης, αντιδήμαρχος δήμου Μονεμβασίας

Αναπτύχθηκε η πολιτική του αρμόδιου υπουργείου, η πρόταση της περιφέρειας από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Στρατηγάκο, η θέση και οι πρωτοβουλίες του δήμου Μονεμβασίας εκ μέρους του αντιδήμαρχου κ. Μαυρομιχάλη, το επιτυχημένο παράδειγμα του δήμου Καλαμάτας από τον αρμόδιο διευθυντή κ. Παπαδόπουλο, οι πρωτοβουλίες του Δήμου Σπάρτης και η προσπάθεια της Λακωνικής Βιοενεργειακής από τον κ. Αργυρόπουλο και τέλος, παρουσιάστηκε από την παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Μολάων, το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την ανακύκλωση, που υλοποιεί και απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η γενικότερες πρωτοβουλίες του, με στόχο την  ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

18.12.2015_Επιτυχία σημείωσε η ημερίδα του ΚΠΕ Μολάων για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων_ Παπαδόπουλος
Ιωάννης Παπαδόπουλος, χημικός, υπεύθυνος διαχείρισης απορριμμάτων δήμου Καλαμάτας
18.12.2015_Επιτυχία σημείωσε η ημερίδα του ΚΠΕ Μολάων για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων_Αργυρόπουλος
Σταύρος Αργυρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης, υπεύθυνος Λακωνικής

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Αβδούλος, η πρόεδρος του νομικού προσώπου κα Αλειφέρη, η δημοτική σύμβουλος κα Σπυριδάκου ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μολάων κ. Κοντοσταθάκος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ελιάς κ. Τζάκας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολλοί συμπολίτες μας με περιβαλλοντικές ευαισθησίες, οι οποίοι προβληματίστηκαν και διαπίστωσαν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο, αφού θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το μοντέλο που θα ακολουθηθεί και στον τόπο μας για την διαχείριση των απορριμμάτων.

18.12.2015_Επιτυχία σημείωσε η ημερίδα του ΚΠΕ Μολάων για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων_1

Πέραν όλων των άλλων τονίστηκε πάντως πως καμία λύση δεν θα μπορέσει να ευδοκιμήσει, εάν δεν κατανοήσουν το ζήτημα και δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους, οι ίδιοι οι πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά με την διαλογή στην πηγή, ούτως ώστε να γίνει όσο το δυνατό μεγαλύτερο το ποσοστό της ανακύκλωσης και να μειωθούν στο ελάχιστο οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και το κόστος που θα πληρώνει ο δημότης.

18.12.2015_Επιτυχία σημείωσε η ημερίδα του ΚΠΕ Μολάων για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων_Παπαδάκης
Νίκος Παπαδάκης, εκπαιδευτικός, υπεύθυνος ΚΠΕ Μολάων
18.12.2015_Επιτυχία σημείωσε η ημερίδα του ΚΠΕ Μολάων για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων_Μυλωνά
Μαρία Μυλωνά, εκπαιδευτικός ΚΠΕ Μολάων
18.12.2015_Επιτυχία σημείωσε η ημερίδα του ΚΠΕ Μολάων για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων_ Μαστορόπουλος
Νεκτάριος Μαστορόπουλος, εκπαιδευτικός ΚΠΕ Μολάων

Το ΚΠΕ Μολάων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά, τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη πατέρα Γεράσιμο για την παραχώρηση της αίθουσας του ενοριακού κέντρου, τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Μονεμβασίας, τους εισηγητές, τους εκπαιδευτικούς και το κοινό που συμμετείχε, στην ημερίδα μας.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον υπουργό παιδείας κ. Φίλη, για την ανταπόκρισή του, με τη συμμετοχή στην ημερίδα μας του συμβούλου του κ. Δημητρακόπουλου (αυτό γίνεται για πρώτη φορά στα δέκα χρόνια λειτουργίας του ΚΠΕ) και γενικότερα, για το ενδιαφέρον του για την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76