UA-49499200-1

Επιταχύνει για τον τίτλο ο Ολυμπιακός, 2-0 στη Βέροια

2.2.2015_Επιταχύνει για τον τίτλο ο Ολυμπιακός 2-0 στη Βέροια

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πιο πολύ από κάθε άλλη φορά από την ημέρα που στον πάγκο του κάθισε ο Βίτορ Περέιρα, κατόρθωσε όμως προς το τέλος του αγώνα να βρει τα γκολ που έψαχνε με τους ΜήτρογλουΝτοσεβίκαι να φύγει νικητής από τη Βέροια με 2-0, αυξάνοντας τη διαφορά στην κατάταξη από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στους πέντε βαθμούς.

Η πειραϊκή ομάδα επέβαλε το παιχνίδι της από τα πρώτα λεπτά, χωρίς ωστόσο να απειλεί ιδιαίτερα καθώς οι γηπεδούχοι ήταν καλά οργανωμένοι και οπισθοχώρησαν ακόμη περισσότερο μετά το 12ο λεπτό, όταν ο διαιτητής Κώστας Ιωαννίδης απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Μπαλάφα.

Ο ρέφερι από την Αργολίδα παρατήρησε τον μέσο της Βέροιας με κίτρινη κάρτα για φάουλ και ύστερα από δευτερόλεπτα τον απέβαλε, προφανώς για εξύβριση. Ακόμη κι έτσι πάντως η Βέροια πλησίασε πρώτη στο γκολ, όταν στο 18΄ ο Μπατιόννίκησε τον Μήτρογλου στον αέρα, σε εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μέγερι.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο επόμενο λεπτό, όταν στη σέντρα του Μανιάτη από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι, ο Φορτούνης έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 24΄ ο άρχοντας της αναμέτρησης αρνήθηκε πέναλτι στον Ελαμπντελαουΐ, που είχε προλάβει να «τσιμπήσει» την μπάλα πριν τον ανατρέψει ο Μπαργκάν.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μήτρογλου δεν κατόρθωσε να κάνει την προβολή στο γύρισμα του Ντοσεβί από δεξιά, στην τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο «Γερμανός» είχε την πρώτη καλή στιγμή και στο δεύτερο μισό, σουτάροντας μόλις άουτ σε εκτέλεση φάουλ στο 54΄.

Στο 57΄ ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Φορτούνη, ενώ στο 60΄ ο Ελαμπντελαουΐ υποχρέωσε τον Καντιμοίρη σε ωραία απόκρουση και δύο λεπτά αργότερα, ο Φράνκο Χάρα πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στη Σούπερ Λίγκα, αντικαθιστώντας τον Μαζουακού.

Στο 63΄ ο Ντουμίτρου σπατάλησε μοναδική ευκαιρία, όταν φεύγοντας στην αντεπίθεση και κερδίζοντας στη μονομαχία τον Αυλωνίτη, προτίμησε να τελειώσει τη φάση με «άψυχο» πλασέ από πλάγια που απέκρουσε ο Μέγερι, ενώ ο Καλτσάς περίμενε την μπάλα μόνος στο σημείο του πέναλτι.

Τελικά την άμυνα των γηπεδούχων ξεκλείδωσε το αστραπιαίο «1–2» ανάμεσα σε Φορτούνη και Μήτρογλου, που έφερε την ασίστ του πρώτου στον αρχισκόρερ του πρωταθλήματος και το άψογο πλασέ του τελευταίου για το 0-1 στο 71΄, για το 12ο γκολ του διεθνή επιθετικού στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Η Βέροια έμεινε με εννέα παίκτες στο 76ο λεπτό καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπατιόν για φάουλ στον Χάρα, ο οποίος είχε αποφύγει τον αντίπαλό του με πολύ ωραία προσποίηση. Τελικά ο Ολυμπιακός διασφάλισε τη νίκη και τους βαθμούς στο 87΄, με τον Ελαμπντελαουΐ να κάνει την κούρσα και να γυρίζει ωραία την μπάλα στον Ντοσεβί, ο οποίος με πλασέ έγραψε το τελικό 0-2.

Ο πρωταθλητής σημείωσε απόψε τη 13η συνεχή νίκη σε Λίγκα και Κύπελλο μετά την ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-2), ενώ η Βέροια έχει να επιδείξει μόλις μία νίκη (4-1 με ΟΦΗ στο πρωτάθλημα) και στις δύο διοργανώσεις, στα τελευταία δέκα παιχνίδια της.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76