UA-49499200-1

«Επετειακό Έτος Αριστοτέλη»: Τα ΕΛΤΑ τιμούν τον μεγάλο Έλληνα φιλόσοφο

4.4.2016_Αριστοτέλης

2400 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου της αρχαιότητας  Αριστοτέλη και η Unesco ανακηρύσσει το έτος 2016 ως «Επετειακό Έτος Αριστοτέλη». Το έργο του Αριστοτέλη – μοναδικό σε μέγεθος και επιρροή στην ιστορία του ανθρώπινου πνεύματος – αποτελεί αναπόσπαστο και ουσιαστικό τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Με αφορμή την επέτειο, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) εκδίδουν αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων και τιμούν τον Αριστοτέλη ως καθολικό και πανεπιστήμονα φιλόσοφο αλλά και ως μαθητή του Πλάτωνα και δασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

22.5.2016_Έτος Αριστοτέλη

Συγκεκριμένα, η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της σειράς, που συμπίπτει με την τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου, Δευτέρα 23 Μαΐου και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ νωρίτερα την ίδια μέρα, στις 11 π.μ., θα παραχωρηθεί σχετική συνέντευξη τύπου από την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου των ΕΛΤΑ κα Ευφροσύνη Σταυράκη, τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Περικλή Μήτκα και την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κα Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου.

Τα ΕΛΤΑ θα λειτουργήσουν Ταχυδρομικό Κατάστημα  εντός του χώρου του Συνεδρίου και σε όλη τη διάρκειά του (από 23 έως 28 Μαΐου) από όπου θα παρέχουν τη μοναδική δυνατότητα στους συνέδρους από όλον τον κόσμο, να φωτογραφηθούν επιτόπου και να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό γραμματόσημο – ενθύμιο της συμμετοχής τους, με θεματολογία σχετική με τον Αριστοτέλη.

22.5.2016_Έτος Αριστοτέλη_1

Όλα τα φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το κεντρικό φιλοτελικό κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού – 100 38 Αθήνα)  και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα  μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ, τα φυλλαράκια, και τα τευχίδια αυτοκόλλητων γραμματοσήμων  που θα αποσυρθούν στις 22 Μαΐου 2018.

22.5.2016_Έτος Αριστοτέλη_2

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο κεντρικό φιλοτελικό κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς που να καλύπτουν την πρώτη μονάδα βάρους εσωτερικού, σήμερα 0,72 ευρώ.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76