UA-49499200-1

Επετειακή προβολή για τον Μάνο Χατζιδάκι

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 23 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου μας συνθέτη και ποιητή Μάνου Χατζιδάκι (1925 – 1994), η Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22), σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Σύλλογο «Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων», παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Βερνίκου, «Μάνος Χατζιδάκις: Είδωλο στον καθρέφτη», την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο.

Αποτελώντας ένα ταξίδι στον μουσικό μύθο της ζωής του Μάνου Χατζιδάκι, η ταινία αποτυπώνει τη συνάντησή του με την επιτυχία, την άρνηση του βραβείου  Όσκαρ και την επιμονή του να απευθύνεται στην ονειρική διάσταση του ανθρώπου και να δείχνει τον δρόμο προς την ελευθερία και το ασυμβίβαστο.

Το διάρκειας 95 λεπτών ντοκιμαντέρ, το 2008, απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Ενότητας Πορτραίτα – Ανθρώπινες Διαδρομές Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και το βραβείο Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στο 10o Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το 2ο Κρατικό Βραβείο Ποιότητας Ταινίας Ντοκιμαντέρ Υπουργείου Πολιτισμού στο 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Την προβολή θα προλογίσει ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας, Δημήτρης Βερνίκος. Για την προσωπικότητα και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι θα μιλήσει ο Θόδωρος Αντωνίου, συνθέτης και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Πληροφορίες

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος): Μασσαλίας 22 – Κολωνάκι, τηλ.: 210 3680900.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

 

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76