UA-49499200-1

Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις απάτης σε περιοχές των Δήμων Μονεμβασίας και Ευρώτα

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, έντεκα (11) περιπτώσεις απάτης και αποπειρών αυτών, σε περιοχές των Δήμων Μονεμβασίας και Ευρώτα.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται οκτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας από 22 έως 73 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και απάτη, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι ανωτέρω πραγματοποιούσαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με επιχειρηματίες, προσποιούμενοι ευρέως γνωστά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας, προέβαιναν σε παραγγελίες προϊόντων ή χρήσης υπηρεσιών και στη συνέχεια, ισχυριζόμενοι ότι είχαν καταβάλει στους λογαριασμούς των κατόχων πολύ υψηλότερο χρηματικό ποσό, σε σχέση με το συμφωνηθέν αντίτιμο, ζητούσαν να τους επιστραφεί άμεσα η διαφορά, επικαλούμενοι λόγους αναγκαιότητας.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons).

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 23/05/2019 έως και την 28/05/2019, είχαν διαπράξει συνολικά οκτώ (8) περιπτώσεις απατών αποκομίζοντας από την εγκληματική τους δράση παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -25.000- ευρώ, καθώς και τρείς (3) περιπτώσεις αποπειρών απατών.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, για την ταυτοποίηση των συνεργών των ανωτέρω και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76