UA-49499200-1

Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στη Καλαμάτα

13.1.2015_Ληστεία σε κατάστημα-υπεραγορά στη Σκάλα Λακωνίας

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έξι (6) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, που είχαν γίνει στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ακόμη ένας (1) 34χρονος ημεδαπός, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι οι δύο (2) ανήλικοι μαζί με άγνωστους συνεργούς, κατά το χρονικό διάστημα από την 21.4.2016 έως την 30.4.2016, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, διέπραξαν έξι (6) κλοπές σε οικίες.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, χρήματα, ηλεκτρικές συσκευές, κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -6.800- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Όπως επιπλέον προέκυψε, οι ανήλικοι πωλούσαν στον 34χρονο, μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, ενώ σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μέρος αυτών, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των συνεργών των ανηλίκων, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

 

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76