UA-49499200-1

Εντυπωσίασε και τους αναγνώστες μας η Βυζαντινή Χορωδία της Ενορίας Μονεμβασίας

Η Βυζαντινή Χορωδία της Ενορίας Μονεμβασίας, δεν ενθουσίασε μόνο όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση που έγινε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, στο χώρο του Γυμνασίου Μονεμβασίας, αλλά εντυπωσίασε εξίσου και τους αναγνώστες του staging.www.staging.monemvasianews.gr. Αυτό φάνηκε καθαρά μιά και στο πρώτο 24ωρο δημοσίευσης, το άρθρο «έσπασε» το φράγμα των 1.000 επισκέψεων.

Το παραπάνω δείχνει τη δυναμική που κρύβει μέσα της η Βυζαντινή Χορωδία, αποτέλεσμα της πολύ καλής και προσεκτικής δουλειάς όλων των συντελεστών, αλλά και της αγάπης με την οποία την αγκάλιασαν οι κάτοικοι του τόπου. Τούτο έρχεται να επιβεβαιώσει με τη σειρά του το όραμα του πρωτεργάτη αυτής της προσπάθειας, του Εφημέριου της Ενορίας Μονεμβασίας, Πρωτοπρεσβύτερου Κωνσταντίνου Κρυπωτού, ο οποίος μιλώντας στο staging.www.staging.monemvasianews.gr, δεν δίστασε φανερά συγκινημένος να εκφράσει την ικανοποίησή του, που ένα όνειρο ετών έγινε πραγματικότητα.

«Η σύσταση της παιδικής βυζαντινής χορωδίας, ήταν ένα όνειρο που είχε φωλιάσει στην καρδιά μου εδώ και πολλά χρόνια» ανέφερε, επισημαίνοντας πως στο όνειρο αυτό βρήκε συμπαραστάτες στο πρόσωπο δύο ταλαντούχων παιδιών, του Γιώργου Δέμμελου και της Δανάης Γιαννίση, οι οποίοι όπως είπε χαρακτηριστικά «έκαναν το όνειρό μου και δικό τους». Τόνισε τον μεγάλο ζήλο με τον οποίο εργάστηκαν οι δύο αυτοί νέοι, προκειμένου να στηθεί η βυζαντινή χορωδία, η οποία αποτελείται όχι μόνο από παιδιά αλλά και ενήλικες, με δυναμική μέχρι τώρα παρουσία τόσο στον εκκλησιαστικό χώρο, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις.

«Στόχος μου είναι μέσα από την βυζαντινή χορωδία, νέα παιδιά να σταθούν στα αναλόγια της εκκλησίας μας και να συνυπάρξουν αρμονικά με την παλαιότερη γενιά, ενώ παράλληλα με τα παραδοσιακά μουσικά όργανα που διδάσκονται από εξαιρετικούς και σπουδαίους δασκάλους, μπορούν να πλαισιώσουν και άλλες εκδηλώσεις της περιοχής μας», τονίζει στο staging.www.staging.monemvasianews.gr ο π. Κωνσταντίνος Κρυπωτός, αναφέροντας παράλληλα ότι ο μεγαλύτερος στόχος εκπληρώθηκε και δεν είναι άλλος, από την επαφή των παιδιών με την παράδοση, τα ήθη και έθιμα της χώρας μας.

Κλείνοντας ο εφημέριος της Ενορίας Μονεμβασίας, μας ανάφερε ότι οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους να μάθουν βυζαντινή μουσική, ώστε να έχουν επαφή με ανθρώπους που είναι κοντά στον Θεό και την Εκκλησία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό λοιπόν αποτελεί το δώρο που θέλησα να προσφέρω στα παιδιά μου, κέρδος μιας ζωής, γνώσεις που δεν ξεχνιούνται ποτέ!».

Γιώργος Η. Βουνελάκης

Check Also

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βοιών: Απολογισμός Δράσης για το 2023

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου …

G-EZ117CQG76