UA-49499200-1

Εντοπισμός παράτυπων μεταναστών στην περιοχή των Αντικυθήρων

Τις πρωϊνές ώρες σήμερα, εντοπίσθηκε κινδυνεύον σκάφος με περίπου 50 παράτυπους μετανάστες, νότια του φάρου των Αντικυθήρων, από παραπλέον σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το σκάφος, με σημαία Τουρκίας, είχε αράξει και είχε ρίξει άγκυρα στην νότια απόκρημνη περιοχή των Αντικυθήρων, λόγω βλάβης και πιθανής εισροής υδάτων. Αρκετοί από τους μετανάστες, οι  περισσότεροι πακιστανικής καταγωγής, έπεσαν στη θάλασσα και βγήκαν στις απόκρημνες ακτές, ενώ στο σήμα κινδύνου που είχε εκπέμψει, ανταποκρίθηκε και έσπευσε για βοήθεια το αλιευτικό του Κώστα Κελεπούρη.

Ταυτόχρονα έφθασαν στην περιοχή σκάφος της ακτοφυλακής από το Λιμεναρχείο Χανίων και το σκάφος της ακτοφυλακής από το Λιμεναρχείο Νεάπολης, το οποίο αργότερα έσπευσε για βοήθεια ιστιοφόρου πλοίου που έπλεε στην ίδια περιοχή και είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Το τούρκικο σκάφος, προσδέθηκε και ρυμουλκήθηκε στον λιμάνι του Ποταμού Αντικυθήρων, όπου αποβιβάστηκαν οι παραληφθέντες μετανάστες, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ένα παιδί.

Ακόμη παραμένει ασαφές εάν υπάρχουν μη διασωθέντες, οι οποίοι παραμένουν στις απόκρημνες ακτές, καθώς και εάν στους μη επιβιβασθέντες βρίσκονται και οι Τούρκοι διακινητές.

Επί τόπου παραμένει το σκάφος και οι άνδρες της ακτοφυλακής, ενώ η όλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αντώνης Λαμπρινίδης
ΦΩΤΟ: Ανδρέας Χαρχαλάκης

Πηγή: kithiraikanea.blogspot.gr

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76