UA-49499200-1

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του Ξενία Σπάρτης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλ. Χαρίτση, εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ ένα νέο έργο στη Λακωνία. Πρόκειται για το έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση του Ξενία Σπάρτης και μετατροπή του σε κέντρο πολιτιστικών, τουριστικών και διοικητικών δραστηριοτήτων», συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, το οποίο προβλέπει εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου με την προσέγγιση του ολοκληρωμένου βιοκλιματικού σχεδιασμού και τη λειτουργία του ως κέντρο με ποικιλία δραστηριοτήτων.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσκλησης για «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου». Η απόφαση ένταξής του υπεγράφη από την αρμόδια Ειδική Γραμματέα, Ε. Φωτονιάτα και οι διαδικασίες για την υλοποίηση του αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Η αποκατάσταση και αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του «Ξενία» Σπάρτης αποτελούσε διαχρονικά μια πάγια αναγκαιότητα και επιθυμία των Σπαρτιατών. Ένας χώρος με ιστορία και σε προνομιακό σημείο της πόλης αναβαθμίζεται και εκσυχρονίζεται, προκειμένου να αποτελέσει κέντρο προσέλκυσης πολιτιστικών και τουριστικών δραστηριοτήτων.

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76