UA-49499200-1

Ενισχύσεις από την Αθήνα στη Σκάλα για αντιμετώπιση των προβλημάτων

7.9.2016_Ενισχύσεις από την Αθήνα στη Σκάλα για αντιμετώπιση των προβλημάτων_1

Στη Λακωνία μεταβαίνουν ενισχύσεις από την Αθήνα, καθώς η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε την περιοχή έχει ήδη δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Τα έντονα φαινόμενα εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας, όπου, σύμφωνα με τις Αρχές, έσπασε και ένα φράγμα του Ευρώτα και η γύρω περιοχή έχει μεταβληθεί σε λίμνη.

Ένα άτομο που είχε εγκλωβιστεί πάνω σε ένα δένδρο, όπου είχε σκαρφαλώσει, διασώθηκε τελικά από άνδρες της Πυροσβεστικής που πλησίασαν με βάρκες, ενώ στις επιχειρήσεις συμμετέχει και ελικόπτερο, που μετέβη εκεί μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

7.9.2016_Ενισχύσεις από την Αθήνα στη Σκάλα για αντιμετώπιση των προβλημάτων_2

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, κινδυνεύει το χωριό Έλος, κοντά στη Σκάλα, καθώς κατευθύνονται προς τα εκεί τα νερά του Ευρώτα.

Η βροχή συνεχίζεται και στη Μεσσηνία, όπου αυτή την ώρα μεταβαίνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση.

Στην περιοχή μεταβαίνει και ο κ. Τόσκας, ο οποίος ακύρωσε όλες του τις υποχρεώσεις.

Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όσο και ο κ. Καπάκης θα έχουν συναντήσεις με δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν, για την εκτίμηση των ζημιών και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα.

ΦΩΤΟ: notospress.gr

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76