UA-49499200-1

Ενημερωτική Συνάντηση της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας με ξενοδόχους της Νότιας Κυνουρίας

8.3.2015_Ενημερωτική Συνάντηση της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας με ξενοδόχους της Νότιας ΚυνουρίαςΜε ένθερμη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας (Ε.Ξ.Α.) και επαγγελματιών του τουρισμού της Νότιας Κυνουρίας, τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2015, στην αίθουσα Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Νότιας Κυνουρίας στο Λεωνίδιο. Την εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος, ο αρμόδιος σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού και περιβάλλοντος του Δήμου και τουριστικός επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Τρούμπας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κυνουρίας, κ. Στυλιανός Τσουκάτος, οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Τυρού, κ.κ. Χριστόφορος και Κωνσταντίνος Ντουζένης και λοιποί θεσμικοί και τουριστικοί παράγοντες της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν σχετικά με τις νέες εξελίξεις πάνω σε θέματα όπως τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και τις σχετικές προτάσεις της Ένωσης προς το αρμόδιο Υπουργείο για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την έμμεση φορολογία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις οφειλών, την έκδοση του πιστοποιητικού κατάταξης των ξενοδοχείων, την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των καταλυμάτων, το πιστοποιητικό νομιμότητας των δωματίων (αυτοκόλλητο) και τις εισφορές προς του οργανισμούς πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων (ΑΕΠΙ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΑΘΗΝΑ κ.α.). Παράλληλα κατετέθησαν προτάσεις για την ενίσχυση του Στρατηγικού Τουριστικού Σχεδιασμού της περιοχής και ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ φορέων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα αλλά και μεταξύ των διαφορετικών παραγωγικών τομέων.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας και κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος επεσήμανε ότι «οι δράσεις για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της περιοχής θα πρέπει να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, καλούνται να διαδραματίσουν τόσο ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου όσο και οι επιμέρους τουριστικοί επαγγελματικοί φορείς, σε απόλυτη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄και β΄ βαθμού».

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76