UA-49499200-1

Ελέφαντας απελευθερώνεται έπειτα από 50 χρόνια σκλαβιάς

7.7.2014_Ελέφαντας απελευθερώνεται έπειτα από 50 χρόνια σκλαβιάςΜισό αιώνα πέρασε αλυσοδεμένος και κακοποιημένος ένας ελέφαντας με το όνομα Ρατζού, στην Ινδία, πριν απελευθερωθεί την Παρασκευή, από μια φιλανθρωπική οργάνωση.

Ο ελέφαντας δάκρυσε από χαρά και ανακούφιση όταν τον ελευθέρωσαν, όπως μεταδίδει η Daily Mail, με τις εικόνες να κάνουν το γύρο του κόσμου.

Ο άτυχος ελέφαντας είχε κακοποιηθεί και ξυλοκοπηθεί πολλές φορές, με τον ιδιοκτήτη του να τον κρατάει επί 50 χρόνια αλυσοδεμένο, με τα πόδια του να αιμορραγούν από τα δεσμά.

Ο ιδιοκτήτης του τον είχε ως «αξιοθέατο», για να βγάζει μερικά χρήματα, ενώ ο Ρατζού τρεφόταν με ό,τι του έδιναν οι τουρίστες για να επιβιώνει, καθώς το αφεντικό του, του έδινε πλαστικό και χαρτί, ως φαγητό.

Η φιλανθρωπική ομάδα Wildlife SOS, με έδρα το Λονδίνο, παρενέβη για να σώσει το ζώο και να σπάσει τα δεσμά του, σε συνεργασία με μία ομάδα κτηνιάτρων, υπαλλήλους του δασαρχείου και τις αστυνομικές Αρχές, σε μια μεταμεσονύχτια επιχείρηση.

Μέλος της οργάνωσης χαρακτήρισε πράξη ανυπόφορης βαρβαρότητας την ενέργεια του ιδιοκτήτη, να κρατά επί 50 χρόνια αλυσοδεμένο τον ελέφαντα, ενώ επεσήμανε ότι τα μεγάλα αυτά ζώα είναι εξαιρετικά ευφυή, με αποτέλεσμα ο Ρατζού να έχει αντίληψη και των βασανιστηρίων που υπέστη, αλλά και της απελευθέρωσής του, γι’ αυτό και δάκρυσε από χαρά.

 

Πηγή : naftemporiki.gr

 

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων: Εξόρμηση στη Γκιώνα από 24-27/5

Μια ιδιαίτερη και μοναδική εξόρμηση στο υψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας τη Γκιώνα, πραγματοποιεί ο …

G-EZ117CQG76